Müsavat Dervişoğlu: AK troller Genel Başkanımızı övüyor

Müsavat Dervişoğlu: AK troller Genel Başkanımızı övüyor
MHP İzmir eski İl Başkanı Dervişoğlu, katıldığı canlı yayında yeni Anayasa teklifi ve MHP Genel Merkezi'nin tutumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP İzmir eski İl Başkanı ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Halk TV'de Lale Özan Arslan'ın konuğu oldu.

Yeni Anayasa teklifi ve MHP içindeki siyasi atmosferi değerlendiren Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'ye AK troller için söylediği sözleri hatırlattı.

İşte Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları:

BAHÇELİ'NİN 7 HAZİRAN'DAN ÖNCE SÖYLEDİKLERİ ÜLKÜCÜ HAREKETİN BEKLENTİSİDİR

MHP’nin ideolojik bir duruşu vardır. Bu yönüyle baktığımızda sayın Genel Başkanımızın 7 Haziran öncesinde söyledikleri milliyetçi, Ülkücü hareketin özünün ve kökünün beklentisidir. Dolayısıyla sayın Genel Başkan ne demiş olursa olsun özden ve kökten gelen bu değerlerin savunulmasından vazgeçileceğini düşünmek abesle iştigal etmek anlamı taşır.

10 ÜLKÜ OCAKLARI ESKİ GENEL BAŞKANI BAŞKANLIĞA 'HAYIR' DİYOR

Beni hep Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı diye takdim ediyorsunuz, ben 10 yıla yakın İzmir İl Başkanlığı yaptım. Birkaç seçim gördüm. MHP’nin 10. Olağan kurultayında da bir Ülkücünün fikir namusunu savunması adına MHP Genel Başkanlığına aday oldum.

10 Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, 1980’den itibaren günümüzde kadar şu anda görevde olan mevcut Genel Başkan arkadaşımız hariç bu Anayasa değişikliğine karşı vaziyet alacaklarına ve ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bu aslında bir uyarı metni değildi. TBMM’deki son oylamadan önce milletvekillerimize ellerini vicdanlarına koymaları için bir tavsiye niteliği taşıyordu.

MHP'Lİ VEKİLLERİN YUZDE 50'Sİ YENİ ANAYASAYI İSTEMİYOR

TBMM’de MHP’nin 39 milletvekili var. Ve bu milletvekilleri siyasi geleneklerimizi biliyorsunuz liderlerin kaleminin ucuyla, elleriyle seçilmiş, vicdanlarıyla belirlenmiş milletvekilleridir. Yani sayın Genel Başkanımızın eleğinden geçmiş milletvekilleridir. Bu 39 milletvekilinin 23’ü ‘evet’ oyu kullandı. Geri kalan 17’si de yine bilindiği ve sonuçlardan anlaşıldığı üzere ‘hayır’ oyu kullandı.

Sayın Genel Başkanın eliyle seçtiği milletvekilleri arasında yüzde 50’lik bir fire şayet sözkonusu ise Milliyetçi, Ülkücü hareketin seçmen tabanına bu nasıl yansır milletimizin takdirine bırakıyorum.

OY PULUNU BAŞKA BİRİNE GÖSTERMEK FACİADIR

Ben açık ve net söylüyorum hasbelkader o parlamentoda bu kimliğimle milletvekili olarak görev yapsaydım o pulu benden istemeye cüret dahi edemezlerdi. Hem isteyen açısından hem veren açısından faciadır. Sevinilecek bir durum değildir, üzülecek bir durumsa da o pulu AKP’lilerin eline veren kişilerin vicdanına bırakıyorum. 

AK TROLLER GENEL BAŞKANIMIZI ÖVÜYOR

MHP Genel Başkanı böyle bir kararı tek başına alamaz. Bizim karşı çıktığımız bu. Sayın Genel Başkanımız o ifadesinde aynen şunu söylüyor: “AK trollerin övdüğünü partiden atarım.”

Şu anda o AK trollerin tamamı sayın Genel Başkanımızı övüyor ve buradan sayın Genel Başkanımızın kendisine bir sonuç çıkarması lazımdır diye düşünüyoruım.

ATATÜRK'ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN 'HAYIR' DİYORUM

Mustafa Kemal Atatürk’ün bana emanet ettiği cumhuriyeti koruyup kollamak adına hayır denmesi gerektiğini iddia ediyorum. Dolayısıyla “bu hayır diyor sen de ondan mısın, şu evet diyor şuna karşı mısın, ona karşı mısın?” türünden cepheleştirmelerine izin vermeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Türkiye bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Bu tehlikeler kendi kendine oluşmamıştır. Türkiye yanlış politikalar uyguladığı için bu noktaya gelmiştir. Ama bu iktidarın bir alışkanlığı var; bütün olumsuzlukları ya siyasi rakiplerinin ya da dış güçlerin üzerine atıyor. Oysa ben uygulanan politikaların da demokratik geleneklerimiz içerisinde sorgulanmasından yanayım. Bu yönüyle baktığımızda da net olarak ifade edilebilir ki bu değişikliği yerinde buluyorum. Sistem değişikliğini asla kabul etmiyorum. Erkler hiyerarşisinin birbirine karıştırılmasını yasamanın yürütmenin ve yargının tek elde toplanmasını ve bir milletin kaderinin tek bir kişinin iki dudağının arasına bırakılmaması gerektiğine inanıyorum.

İlgili Haberler