Müslüm filmi nasıl? Müslüm Baba filmi yorumları

Müslüm filmi nasıl? Müslüm Baba filmi yorumları
Usta sanatçı Müslüm Gürses'in hayatını konu alan Müslüm Baba filmi vizyona girdi. Merakla beklenen filmin ilk galası İstanbul'da ikinci galası ise bugün Adana'da yapıldı. Peki Müslüm Gürses filmi yorumları nasıl? İyi mi kötü mü...

2013 yılında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses'in dram dolu hayatını anlatan Müslüm Baba adlı filmi geçtiğimiz hafta vizyona girdi. İlk olarak İstanbul'da gerçekleştirilen galada birçok sanatçı akın etti. Davetliler arasında 39 yıllık eşi Muhterem Nur'da katıldı. Gala salonun girişine konulan Müslüm Gürses'in balmumu heykeli Muhterem Nur'u adeta gözyaşlarına boğdu. Başrollerini Timuçin Esen, ve Zerrin Tekindor'un aldığu Müslüm filmi ile ilgili en merak edilen konulardan biri de film iyi mi kötü mü ve ya Müslüm Baba filmi yorumları nasıl oldu. Biz de sinemaseverler için Müslüm Baba filmini ayrıntılı inceledik.

MÜSLÜM BABA FİLMİ NASIL

Çocukluğundan başlayıp, adını duyurup efsane olduğu günlere kadar her şeye filmde tanık oluyoruz. Müslüm Gürses’i Timuçin Esen, Muhterem Nur’u ise Zerrin Tekindor canlandırıyor. Bu iki başrol karakterin yanında da ayrıca birçok cevher var... Filmde gösterilen özen ve emek, her sahnede belli oluyor.

Müslüm filminin kalbimi hem kuruttuğunu hem de ısıttığını söyleyebilirim size. Müslüm Gürses’in neler yaşayıp da Müslüm Baba olduğunu gördüğünüzde “Ne hayat be!” demekten ve iç çekmekten başka bir şey yapamayacak hale geleceksiniz.

Çilesi bol bir hayat yaşamış ama yine de yaşama tutunmayı başarmış, kendi yolunu ilmik ilmik tek başına işlemiş koca bir efsane Müslüm Gürses... 

Müslüm filminin gişe rekorları kırarak hepimizde bir farkındalık yaratacağına ve Müslüm Gürses için kalbinizde kocaman bir yer açacağına eminim. Filmi izlediğimden beri sürekli Müslüm Gürses dinliyorum mesela... Hani zaten derdik ya “Nasıl söylüyor şarkıyı, ne yaşamıştır kim bilir?” diye, hadi koşun alın biletlerinizi ve bundan sonra şarkılarını dinlerken kalbinizin ortasına cumhuriyet kuracak adamla yeniden tanışın! Müslüm filminin yapımına katkıda bulunan herkese koca bir teşekkür benden. Uzun zamandır böyle şahane bir iş izlememiştim. Gişesi bol, hayranı çok olsun!
(Kaynak: Molatik)

MÜSLÜM'Ü OYNAYAN OYUNCU-TIKLAYIN

muslum.jpeg

MÜSLÜM FİLMİ YORUMLARI

Film ile ilgili söylemek istediğim ilk şey, görüntü ve sanat yönetimi ile makyajın başarısı. Filmle ilgili ilk haberlerin gelmeye başlamasından itibaren Timuçin Esen’e imtina ile yaklaşmış ve bu ismi Müslüm olarak kabullenip kabullenemeyeceğimden emin olamamıştım. Daha sonra filmin Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda yapılan lansmanında, henüz yayınlanmayan bazı sahneleri izleme fırsatım olmuş ve fikrim değişmeye başlamıştı. Şimdi ise rahatlıkla söyleyebilirim ki; perdede izlediğim Timuçin Esen değil, Müslüm Gürses’ti. Bu noktada Zerrin Tekindor'un hiç Muhterem Nur'u canladıracak bir tipe sahip olmadığını düşünmüştüm ama o da sırıtmıyor. Keza çocukluk ve ilk gençlik yıllarını canlandıran Alper Parlak ve Şahin Kendirci de gayet başarılı oyuncular sergiliyorlar. Filme sesiyle de katkıda bulunan ve ilk yarıda dinlediğimiz şarkıları seslendiren Şahin Kendirci 2014 yılında henüz 13 yaşındayken O Ses Türkiye Çocuklar’a katılmış ve 1. olmuş. Yani filmdeki bu başarısı çok da tesadüfi bir başarı değil.

gur.jpeg

Özenli bir prodüksiyon olduğu başlangıcından sonuna kadar kendini hissettiriyor. Sadece filmden kesilmesini istediğim tek bir sahne olurdu. O da araba almaya gittikleri galeride Müslüm Gürses’in kendi görüntüsünü müşteri olarak kullanmaya çalıştıkları sahne. Çalıştıkları diyorum, çünkü filmin bütünlüğü içinde oldukça sırıtıyordu ve keşke hiç olmasaydı. Onun dışında sonlara doğru gerçek konser görüntüleri izleme şansımız oldu, ancak o görüntülerin de tadı damağımızda kaldı. Zira yine yok denecek kadar azdı. O tarafta telif hakları ile ilgili durumlar olabilir tabii, Müslüm’ün kendi sesini ve bazı önemli şarkılarını kullanmadıkları gibi. Filmdeki bütün şarkıları Şahin Kendirci ve Timuçin Esen seslendiriyor. Müzik demişken, evet bu film hayatını müziğe adamış bir insanın biyografisi ancak müzik kullanımı o kadar aşırı ki, zaman zaman bir es verseler de kulağımız dinlense diyebilirsiniz. Zira her sahnenin altına döşenmiş bir müzik kullanımı var ve yer yer rahatsız edebiliyor.
(Kaynak: Hande Kara)

gala.jpg

MÜSLÜM FİLMİ KONUSU

Müslüm, arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses’in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur’a odaklanılıyor. Timuçin Esen’in Müslüm Gürses’i canlandırdığı filmde, Muhterem Nur'a Zerrin Tekindor, Müslüm Gürses'in babasına ise Turgut Tunçalp hayat veriyor. Yönetmenliğini, Türkiye'nin geçen yılki Oscar yarışı için aday adayı olarak gönderdiği Ayla'nın yönetmeni Can Ulkay ve "Romantik Komedi" filminden 8 yıl sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturan Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) üstlendiği filmin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi kaleme alıyor.
 

İlgili Haberler