Müslüm Gürses ne zaman öldü. Müslüm Gürses kimdir. Müslüm Gürses’in hayatı

Müslüm Gürses ne zaman öldü. Müslüm Gürses kimdir. Müslüm Gürses’in hayatı
Arabesk müziğin en sevilen isimlerinden Müslüm Gürses, sevilen şarkılarıyla her zaman en çok dinlenen sanatçılardan birisi oldu. Türkiye’nin “baba” diye hitap ettiği Müslüm Gürses, milyonlarca insanın kalbine yıkılmaz bir taht kurdu. Peki, Müslüm Gürses ne zaman öldü? Müslüm Gürses kimdir? Müslüm Gürses’in hayatı hakkındaki merak edilen her şey…

Müslüm Gürses’in trajik hayatını anlatan “Müslüm” filmi gündeme bomba gibi düşerek en çok izlenen filmler arasına girmeyi başarmıştı. Müslüm Gürses’in hayatını merak edenler tarafından sinema salonları doldurulmuştu. Müslüm Gürses’in hayatı hakkındaki tüm detaylar haberimizde…

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

Müslüm Gürses, asıl adıyla Müslüm Akbaş 7 Mayıs 1953 tarihinde Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde dünyaya gelmiştir. Müslüm Gürses’in ailesi çok yoksul bir hayat sürmektedirler. Müslüm Gürses’in hayata gelmesiyle geçim derdi artan aile Adana’ya taşınmıştır.

Müslüm Gürses’in annesi çalışmaya başlayınca Müslüm Gürses çocuk haliyle kendisinden küçük erkek kardeşine bakmaya başlamıştır. Müslüm Gürses, yaşadığı hayat dolaysıyla çocukluğunu hiç yaşayamamıştır. İkinci kardeşinin de doğmasıyla Müslüm Gürses, okulu bırakmış ve dükkanlarda çırak olarak çalışmaya başlamıştır.

1967 yılından itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosu''nda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söyledi. 1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45''likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı 1968 tarihli Emmioğlu / Ovada Taşa Basma plağıdır ve Ömür Plak, Adana basımıdır. İstanbul''a gelen Gürses, Sarıkaya Plak ile 2 adet 45''lik plak doldurdu: Giyin Kuşan Selvi Boylum / Hayatımı Sen Mahvettin ile Gitme Gel Gel / Haram Aşk.

Müslüm Gürses, daha sonra 1969 yılında yine İstanbul''da Sevda Yüklü Kervanlar şarkısını içeren Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma isimli 45''lik plağı çıktı.Gürses, bu plaktan sonra askerliğini yaptı, tekrar İstanbul''a gelerek plaklarını çıkarmaya devam etti. 1 Şubat 2006''da Gönül Teknem / Sen Olmayınca adlı albümü Seyhan Müzik etiketiyle raflardaki yerini almıştır.

1978''DE TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ, ÖLDÜ SANILARAK MORGA KONULDU

Müslüm Gürses, 1978''de Anadolu turnesi dolayısıyla bulunduğu Tarsus''tan Adana''ya dönerken trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası, öldü sanılarak morga kaldırılan Müslüm Gürses''in yaşadığı son anda fark edildi ve ameliyata alındı. Kazada, alnı ciddi biçimde zedelenen sanatçının başına, beynini koruyacak plaka takıldı. Kazadan dolayı koku alma duyusunu yitiren sanatçı, işitme duyusu da ciddi biçimde zarar gördüğü için yavaş konuşmaya başladı.

Usta sanatçı Müslüm Gürses, 1990''lı yılların başında "Özür Diliyorum Senden", "İsyankar" ve "Ben İnsan Değil miyim?" adlı albümleriyle müzik dünyasında ikinci büyük çıkışını yakaladı.

Müslüm Gürses’in yazar Murathan Mungan’la hazırlıkları 2 yıl süren ortak projesi “Aşk Tesadüfleri Sever” 18 Nisan 2006’da Pasaj Müzik etiketiyle yerini aldı. Mungan’ın sözlerini yazdığı, David Bowie’den Garbage’a, Leonard Cohen’den Jane Birkin’e birçok yabancı müzisyenin bestesini yaptığı şarkıları seslendirdi. Sonra 6 Şubat 2009''da yine Pasaj Müzik firmasından çarpıcı bir albüm olan "Sandık" albümü ile Müslüm Gürses sahnelere geri döndü.

Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1962 yılında nota, şan dersleri alarak başladı. 1965 yılında küçük yaşta Adana''da bir çay bahçesinde şarkılar söyledi ve aynı zamanda halkevine de gitti. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. Ayrıca Müslüm Gürses ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu.

MÜSLÜM GÜRSES NE ZAMAN ÖLDÜ?

Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012 Perşembe günü geçirdiği by-pass ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırılarak solunum cihazına bağlandı. Müslüm Gürses, 3 Mart 2013''te, yaklaşık dört aydır tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybetti. 4 Mart 2013 günü Zincirlikuyu Mezarlığı''na defnedildi.

MÜSLÜM GÜRSES''İN ALBÜMLERİ VE ŞARKILARI 

Gürses''in 1975-1978 yıllarında dört farklı "Müslüm Gürses" adlı albümü yayımlanırken, 1976''da "Öldürdüğün Yetmedi mi", 1979''da "Gazla Şoför", "Bağrıyanık", 1980''de "Umutsuz Hayat", "Esrarlı Gözler", 1981''de "Mutlu Ol Yeter", 1982''de "Müzik Ziyafeti", "Tanrı İstemezse", 1983''te "Anlatamadım", "Dertliler Meyhanesi", 1984''te "Yaranamadım", 1985''te "Güldür Yüzümü", "Gitme", 1986''da "Sevda Yolu", "Yıkıla Yıkıla", "Küskünüm", "İlk Aşkım Son Sevgilim", "Hayatımı Sen Mahvettin", 1987''de "Farketmez", "Talihsizler", 1988''de "Aldatılanlar", "Dertler İnsanı", "Vefasız Alem", "Maziden Bir Demet", 1989''da "Arabeskin Devleri", "Bir Fırtına Kopacak", "Bir Kadeh Daha Ver", "Mahsun Kul", "Müslüm Gürses Konser albümü", 1990''da "Meyhaneci / Kırık Sazım", "Hüzünlü Günler", "Arkadaş Kurbanıyım", "Güle Güle Git", 1991''de "Bir Bilebilsen / Zalim", "Sen Nerdesin Ben Nerdeyim", "Yüreğimden Vurdun Beni", "Bir de Benden Dinleyin", "Her Şey Yalan", "Yaşamalısın", 1992''de "Müslümce 92", 1993''de "Ah Gülüm", "Dağlarda Kar Olsaydım", "Kralların Müzik Şöleni", 1994''te "Senden Vazgeçmem", "İnsaf - Kahire Resitali", 1995''te "Benim Meselem", "Bir Avuç Gözyaşı", 1996''da "Topraktan Bedene", "Şiirlerim Şarkılarım", 1997''de "Sultanım", "Usta - Ne Yazar", "Nerelerdesin", 1998''de "Müslüm Gürses Klasikleri" albümleri yayımlandı.

"Arkadaşım", "Garipler" ve "Vay Canım" albümleri 1999''da müzikseverlerle buluşan sanatçının ayrıca 2000''de "Biz Babadan Böyle Gördük", "Zavallım", 2001''de "Müslümce Türküler", "Sadece", "Yanlış Yaptım", "Dünya Yalan", 2002''de Açık Hava Konser albümleri- 1, 2, 3, "Müslüm Baba ile Yolculuk", "Paramparça", 2003''te "Yanarım", "İkimizin Yerine", 2004''te "Uyanma Zamanı", 2005''te "Ayrılık Acı Bir Şey", 2005''te "Bakma", 2006''ta "Gönül Teknem", "Aşk Tesadüfleri Sever", 2009 "Sandık", 2010''da "Yalan Dünya", 2013''te "Veda - Ervah-ı Ezelde", 2013 ve 2014''te "Baba Şarkılar 1-2" basıldı.