Muş’ta 45 gün bekletilip satılıyor. Servet değerinde

Muş’ta 45 gün bekletilip satılıyor. Servet değerinde
Muş’ta 2 bin 100 rakımlı Şerafettin Dağı’nın eteğinde kurulan somon yetiştirme tesisinde balıkların sağımına başlandı. Sağımın ardından elde edilen yumurtalar, işlendikten sonra kuluçka makinelerine yerleştirilerek 45 gün bekletiliyor. Hedef ise 15 milyon dolar.

Anadolu Ajansı’da yer alan habere göre, Muş''un Varto ilçesindeki Bölgedeki doğal su kaynaklarının üzerine kurulan tesiste yetiştirilen balıklardan dişi ve erkek olanlar, sağım zamanında farklı havuzlara alınıyor.

Sağımın ardından elde edilen yumurtalar, işlendikten sonra kuluçka makinelerine yerleştirilerek 45 gün bekletiliyor. Elde edilen yavrular küçük havuzlara alınarak yetiştiriliyor.

''HEDEFİMİZ ÜRETİMİ ARTIRMAK''

İşletmeci Murat Değer, yaptığı açıklama kentte ilk kez kurulan tesiste 9 bin anaç somondan 9 milyon balık yavrusu elde etmeyi hedeflediklerini aktardı.

Bölgedeki su kaynaklarının verimliliği sayesinde kaliteli balıkların yetiştiğini dile getiren Değer şöyle konuştu:

“EKONOMİYE YILDA 10 MİLYON DOLAR KATKI SUNABİLİRİZ”

"Bölgede tek olan tesisimizi Şerafettin Dağı''nın eteğinde kurduk. Dağlardan gelen doğal kaynak su ve filtrasyon sistemiyle balıklarımızı yetiştiriyoruz. 37 milyon somon balık üretimine sahip olan tesisimiz ülke genelinde 10. sırada.

Şu anda yüzde 65 kapasiteyle çalışıyoruz. Hedefimiz yüzde 100''e ulaşmak ve üretimi artırmak.

Bu sayede ekonomiye yılda 10-15 milyon dolar katkı sunabiliriz."