Mustafa Balbay: AKP dağılıyor mu doğuruyor mu?

Mustafa Balbay: AKP dağılıyor mu doğuruyor mu?
AKP’den ayrılan iki isim Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan kurdukları yeni partilerle siyasi hayatlarına devam kararı aldı. Konuyu köşesine taşıyan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, “AKP’nin bunca yıldır yarattığı tahribata AKP’den kopan partilerle çare bulmak mümkün değil” yorumunda bulundu.

AKP’den ayrılan iki Ali Babacan yeni kurduğu partisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Babacan’ın DEVA Partisinin kurulmasıyla beraber AKP’den ayrılan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisiyle beraber AKP içinden iki ayrı parti çıkmış oldu. Konuyu köşesine taşıyan Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, “AKP’nin bunca yıldır yarattığı tahribata karşı Türkiye’nin daha fazla zarar görmesini önleyecek, geleceğe umutla baktıracak bir seçenek gerekli, yeni bir toplanma yeri gerekli. Buna AKP’den kopan partilerle çare bulmak mümkün değil. Tersine AKP’ye hiç benzemeyen, yeni bir ufuk gerekiyor” yorumunda bulundu.

İşte Mustafa Balbay’ın yazısının ilgili bölümü:

AKP’nin bunca yıldır yarattığı tahribata karşı Türkiye’nin daha fazla zarar görmesini önleyecek, geleceğe umutla baktıracak bir seçenek gerekli, yeni bir toplanma yeri gerekli.

Buna AKP’den kopan partilerle çare bulmak mümkün değil. Tersine AKP’ye hiç benzemeyen, yeni bir ufuk gerekiyor.

Babacan bu yeni ufkun parçası olabilir mi?

Kesin bir şey söylemek için erken, ama olsa bile o ufkun ana aktörü olmamalı.

AKP’ye hayır diyenler böyle bir arayış içindeyken Erdoğan’ın gidişi seyrettiği söylenemez. İktidarda kalmak için gerekirse AKP’yi kendisi kapatır, yenisini kurar. Dahası, Babacan’ı seçime üç gün kala akla gelmeyecek bir ikna yöntemiyle başka bir yere çekebilir.

Böylesine gözü iktidara dönmüş bir anlayışa karşı, en az onun kadar istemkâr olmak gerek.