Mustafa Kurdaş: “Sedat Peker'in iddialarından 100 tane susurluk çıkar”

Mustafa Kurdaş: “Sedat Peker'in iddialarından 100 tane susurluk çıkar”
Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, katıldığı radyo programında Peker’in gündemde yerini tutan iddiaları ile ilgili, “Sedat Peker’in iddialarından 100 tane Susurluk çıkar” dedi.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş RS FM’de katıldığı radyo programında konuştu. Kurdaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in iddiaları hakkında, “Sedat Peker’in iddialarından 100 tane Susurluk çıkar” dedi.

Kurdaş, katıldığı radyo programında şu ifadelere yer verdi:


“KİŞİLERİN DEĞİL DEVLET ZAFİYETİ”

“Türkiye’de uyuşturucu ticareti ve mafya konuları daha çok otorite boşluğunun oluştuğu yerlerde oluşur ve askeri yönetim dönemlerinde çok daha fazladır. Türkiye’de de coğrafya denetim bakımından, uyuşturucu ticaretinden faydalananlar ve yönlendirenler bakımından bir partner yoksa zaten oranın bir akım yatağı olması mümkün değil. Birileri tarafından korunmuyorsa, yönlendirilmiyorsa, bu ticaret üzerinden para kazanmıyorsa orası geçiş güzergahı haline getirilemez. Türkiye’de bu konuda bir zafiyet oluştu demektir. Kişileri suçlamak istemem. Bu kişilerin zafiyeti değil, devlet zafiyetidir.”

“BU İDDİALAR BASİT İDDİALAR DEĞİL”

“96 yıllarında bir Susurluk Komisyonu vardı. Parlamento açısından da önemliydi çünkü o zamanlar soruşturma komisyonları açılmıştı. Baktığınız zaman Susurluk kazasında ne vardı? Aslında bir Mercedes’e bir kamyon çarpmıştı. Bu Mercedes’in içerisinden medya, siyaset, mafya ve iddialar çıkmıştı. Bu iddialar basit iddialar değildi. Meclis ve hukuk hemen harekete geçmiş, denetim mekanizmaları kendini göstermişti. O zaman da bugün konuşulan Mehmet Ağar gibi isimler tartışılan isimlerdi ama orada devlet kendini göstermişti.”

“PEKER’İN İDDİALARINDAN 100 TANE SUSURLUK ÇIKAR”

“O zaman Susurluk’taki aracın içinden iddialar ortaya çıkmıştı ama devlet meseleyi ciddiye almıştı. Bugün inanın Sedat Peker’in açıkladığı konular zaten iddia değil, itiraflar var. Belgeler ve ses kayıtları var. Kamuoyuna mal olmuş üstelik devlet televizyonu ya da haber bülteni üzerinden değil, insanlar beklemiş. Canı isteyince açıp dinliyor. Sedat Peker’in o yayınlarından 100 tane Susurluk çıkar. Televizyonlarda cevap veremeyen İçişleri Bakanları var, görevine devam ediyor”

İlgili Haberler