Mütevazı olabilmek

Öncelikle futbolseverlerden gelen mesajlara değinmek istiyorum. Her şeyden önce hiçbir takımımıza karşı ön yargılı değilim. Bu nedenle herhangi bir camianın fanatiklerinin sözcüsü olamam. Olmam da. Lütfen beni eleştirirken bu gerçeği unutmasınlar.

Uluslararası maçlarda ise durum farklı. Bizim ekipleri, candan, yürekten desteklerim.

Dil konusunda da Hüseyin Movit değilim. Kimi okurlarımın bu saatten sonra bana "Türkçe dersi vermeleri"ne gerek yok.

Politik yazılarımda ise belli kurallarım vardır. Hiçbir siyasi oluşumun kölesi olmadım. Benim de kendime has doğrularım var. Ancak, her konuda olduğu gibi mütevazıyım.

Merhumlardan örnek verirsem Süleyman Demirel'e olan sevgimin aynısını Alparslan Türkeş'e de gösterdim. Bunu aynen sürdürmeye kararlıyım.

Benim için İlhan Kesici ve Bülent Kuşoğlu ne kadar değerliyse, Recep Akdağ da aynı kıymettedir. Bu duygular bir yerde verdikleri hizmet ve bunların karşılığındaki vefa meselesidir.

Esas tutku

Tüm mesaj yollayan okurlarımdan ricam, bana yollayacaklarında öncelikle bunları hesaba katmaları.

Türk müziğinin tüm bölümlerini severek dinlerim. Ne yalan söyleyeyim Hazan Umurgil gibi "THM, önceliğim" diyemem. Övünmeyi sevmem ama, İbrahim Şahin'in genel müdürlüğünde yayına başlayan TRT Müzik kanalının en büyük destekçilerindendim.

İlk kanal koordinatörleri eski dostlarımdı. Hâlâ da öyleler. Şimdiki yönetici Süleyman Bektaş'ın yayın hazırlıklarındaki önemine birebir tanık olanlardanım.

Pek çoğunuzun artık öğrendiği gibi TRT Müzik ve TRT Nağme radyosu kişisel tercihlerimdendir.

***

Sanatçıya vefa

Abdurrahman Yiğit'in yolladığı maili saklamıştım. Zamanı geldi, yayınlıyorum:

"Değerli Burhan Bey merhabalar,

Yazdığınız gibi Türk müziğinin önemli yorumcularından olan. Yaşar Özel'i kaybettik. Gerçekten temiz icrası, asil duruşu, beyefendi kişiliğiyle genç kuşağın örnek alması gereken bir sanatkardı. Mekanı cennet olsun.

Değinmek istediğim konu vefasızlık. Sözcü gazetesine Yaşar Özel'in ailesi ölüm/teşekkür ilanı verdi.  Ancak Yaşar Özel'le ilgili ne cenaze haberi ne de bir köşe yazarında anma var. Bir de Hürriyet'e baktım onda da hiçbir şey yok!

Gelelim cenaze törenine katılan ünlülere; Bestekâr Bilgi Özgen, güfte yazarı Tekin Gönenç, besteci Zeynettin Maraş, sanatçı Zekai Tunca, oyuncu Işıl Yücesoy, şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan. O kadar... Ahmet Serhat Sarpel, Kamuran Yarkın, Gül Yazıcı, Çiğdem Yarkın, Cengizhan Sönmez ve genç sanatkarlar vd.., geldiler de gazeteciler mi yazmadı? Kültür Bakanlığı'ndan bir isim? Bu nasıl iştir? Allah sonumuzu hayretsin...

Selam ve saygılar."

***

Eleştirenler

Orhan Sarıoğlu, bana Yalvaç'taki Antikya kentini ve Efes'teki ana caddedeki kanalizasyondan söz ediyor. Peşinden de "iyi bir araştırma yapmadan, yazmayın. Çünkü sizi okuyoruz" diyor. Doğrusu, bu satırları anlamakta zorlandım. Ayrıca sözünü ettiği yerleri gördüm...

...

İbrahim Alkaya, İlber Ortaylı'dan örnek vererek Türkçeyi yanlış kullananlara değiniyor. Lafı bana getiriyor; "Siz hâlâ göçmen sobalarına kuzine diyerek Fransızca kullanıyorsunuz" diyor. Sonunda da "milliyetçiler için ayıp olmuyor mu diye soruyor." Bu durumda tek anlamadığım "Saygılarımla" kelimesi!

***

Günceller

Kamil Sarı, Çubuk'taki saldırıyı kınayan binlerce isimden biri. Önerisi doğru ve mantıkla. Dileği "Yakın bu evi" diye bağıran kadınlara mikrofon uzatılması. Ekranlardan diğer isteği "açılım dönemi" rezaletlerinin tekrar işlenmesi.

...

Halit Öztoplu'nun sorduğu isim, bir gazetenin Ankara temsilcisi. Çok iyi tanıyor ama, amacı bana yazdırmak.

...

Simge (belli ki sembol kullanıyor) Buket Aydın'ın gidip-gelmelerine değinenlerden. Bu televizyoncunun yaptıklarından rahatsız olanların sayısı hayli fazla. İtiraf etmeliyim ki, bu hanımefendinin bunca hatasına rağmen hâlâ ekranda gözükebilmesini çözemiyorum. En iyisi bu işe bulaşmaya son vermek. Hani bir laf vardır; "hamili kart yakinimdir." Allah eşine sabır versin.

...

Doç. Dr. Ali Mert Taşçıer'in övgüsü için teşekkürler. Prof. Dr. Kürşad Zorlu'ya cevabım da aynı şekilde olacak.

Gökhan Yarıkoğlu ve çok sayıda insanın merak ettiği sorunun cevabını en geç yarın akşama kadar alırız. Ya yasalar işler, ya da kanunsuzluk hükümran olur!

...

GÜNÜN SÖZÜ

Size yapılan en ufak yardımı sakın unutmayın. Yaptığınız en büyük yardımı ise hiçbir zaman hatırlamayın. Chiljon

Yazarın Diğer Yazıları