Müzikle akıl sağlığını korumanız mümkün

Müzikle akıl sağlığını korumanız mümkün
Müziğin ruha iyi geldiğini deneyimlemişsinizdir. Ancak bilimsel olarak da müziğin akıl sağlığına iyi geldiği açıklandı. 26 farklı bilimsel araştırmanın sonuçlarıyla yapılan yeni bir araştırma, müzik dinlemenin akıl sağlığını spor yapmak kadar olumlu etkilediğini ortaya koydu.

WebTekno''da yer alan habere göre; Jama Network’te bir araştırmanın sonuçları yayınlandı. Bu sonuçlarda müzik kaynaklı zihinsel sağlık iyileşmesi, fiziksel egzersiz veya kilo verme programlarını uygulayan kişilerde görülen aynı türde etkinin ''ucundan da olsa'' aynı seviyede yer alıyor. Araştırma, özellikle müziğin refahı ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesini (bir kişinin bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal iyilik hali) yüksek ölçüde geliştirdiğini gösterdi. 

Araştırmacılar, sekiz çalışmadan oluşturdukları bir alt gruptan elde ettikleri sonuçla birlikteyse klinik müzik tedavilerinin çeşitli koşullarda sağlıkla ilgili yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olduğunu gözlemledi. Öte yandan tedavilerin ne kadar iyi sonuç verdiğinin bireyler arasında önemli derecede fark ettiğine de dikkat çekti.