Nagehan Alçı'dan Öcalan ve Barzani yorumu: "Doğru zamanlama"

Nagehan Alçı'dan Öcalan ve Barzani yorumu: "Doğru zamanlama"
İktidara yakın gazetecilerden Nagehan Alçı, bebek katili Öcalan'ın seçim mesajı ve peşmerge yönetimi başkanı Barzani'nin Türkiye ziyaretini "Doğru zamanlama" olarak yorumladı.

Peşemerge başı Mesut Barzani'ye yakın Rudaw'ın Türkçe servisine konuşan Nagehan Alçı, bebek katili Öcalan'ın 23 Haziran mesajını ve Neçirvan Barzani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Barzani ziyaretinin zamanlamasının önemli olduğuna vurgu yapan Alçı, Öcalan'ın mesajı için de "Doğru zamanlama" yorumunda bulundu.

31 Mart seçimlerinin ardından Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesinin bugünleri işaret ettiğini belirten Nagehan Alçı, "Türkiye'de yeni bir süreç başlayacağı ve süreçte Öcalan'ın da devrede olacağını YSK yeniden seçim kararı aldığı gün avukatlarıyla görüşmenin basına yansımasıyla görülebiliyordu" ifadelerini kullandı.

Öcalan'ın sandığa gitmeyin çağrısının üzerinin örtülmeye çalışıldığını dile getiren Alçı, "Sürecin elbetteki seçim için bir dinamiği var" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler