Naim Babüroğlu, Atatürk ile Napolyon arasındaki farkı açıkladı

Naim Babüroğlu, Atatürk ile Napolyon arasındaki farkı açıkladı
Naim Babüroğlu, sosyal medya hesabından Atatürk ile Napolyon arasındaki farkı açıkladı.

Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Mustafa Kemal Atatürk ile Napolyon arasındaki stratejik deha farkını, Atatürk''ün kendi sözleriyle açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Babüroğlu, Napolyon''a "Programınız nedir?" diye sorulduğunda verdiği yanıtın, “Ben yürürüm, programım kendiliğinden çıkar” olduğunu aktardı.

Babüroğlu, Napolyon''un bu sözü hatırlatıldığında ise Atatürk''ün cevabını şöyle paylaştı:

"Atatürk''e Napolyon''un bu sözü hatırlatılınca, “Ama o türlü giden sonunda başını Saint Helen kayalarına çarpar” cevabını verir.
Atatürk strateji ustasıdır çünkü..."

Naim Babüroğlu''nun paylaşımının tamamı ise şu şekilde:

NAİM BABÜROĞLU KİMDİR?

Naim Babüroğlu, 1960 yılında Hatay''da doğdu. 1977 yılında Kuleli Askeri Lisesi''nden, 1981 yılında Kara Harp Okulu''ndan mezun oldu. 1992 yılında Kara Harp Akademisi''ni, 1995 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi''ni bitirdi. Piyade subayı olarak Takım ve Bölük Komutanı; Kurmay Subay olarak Tabur ve Alay Komutanı ile Tugay, Ordu ve Genelkurmay Başkanlığı''nda Karargâh Subayı görevlerinde bulundu. 1996-1997 yılında, Kuveyt ve Irak''ta Birleşmiş Milletler Gözlemci Misyonu''nda Askeri Gözlemci olarak görev yaptı. 1998-2001 yıllarında, Mons-Belçika''da NATO Karargâhında Kuvvet Plan subayı görevinde bulundu. Tuğgeneral rütbesinde iken 2011 yılında emekli oldu. ABD Oklahoma Üniversitesinde İnsan İletişimi ve İlişkileri (Human Relations) konusunda Yüksek Lisans yapmıştır. Cumhuriyet tarihinde doktora çalışmasına devam etmektedir.

İlgili Haberler