NASA'dan uzaylılarla ilgili çarpıcı araştırma

NASA'dan uzaylılarla ilgili çarpıcı araştırma
NASA'nın Kaliforniya'daki Jet Tahrik Laboratuvarı'ndaki araştırmacılar, uzaylılar ilgili çarpıcı araştırmaya damga vurdu.

NASA'nın Kaliforniya'daki Laboratuvarı'ndaki araştırmacılar, uzaylıların galaksi oluştuktan yaklaşık sekiz milyar yıl sonra ortaya çıkmış olabileceğini söylüyor.

KENDİLERİNİ YOK ETME OLASLIKLARI DA VAR

Ancak bilim adamları, "Galaktik karmaşık yaşam için kendi kendini yok etme olasılığını" da değerlendirdiler. Araştırmacılar bu konuda ise "Ek olarak, potansiyel kendini yok etmenin galaktik zeki yaşam miktarında oldukça etkili olduğunu gördük. Akıllı yaşamın kendini yok etme olasılığı varsa, başka yerlerde akıllı yaşamın çok az olması ya da hiç olmaması şaşırtıcı değildir" yorumunu yaptılar.

DENKLEM KULLANDILAR

Bilim adamları, başlangıç ​​olarak Samanyolu'ndaki uzaylıların sayısını tahmin eden 1961 Drake Denklemini kullandılar. Uzaylıları arayan bilim adamları, güneşe en yakın 'yakındaki yıldızdan' radyo ışınını da araştırmaya devam ediyor.

ÇOK GENÇLER

Bilim adamları, uzaylılar, bizim tarafımızdan gözlemlenemeyecek kadar 'hala çok genç' oldukları ve ayrıca Dünya'dan doğru bir şekilde tanımlanamayacak kadar uzak oldukları konusunda uyardılar.

13 BİN IŞIK YILI UZAKTALAR

Dünya ve güneş sistemi tahmini olarak 25 bin ışık yılı uzaklıkta olmasına rağmen uzaylıların ise 13 bin ışık yılı uzaklıkta olduğunu tahmin ettiler.

Arxiv internet sitesinde yayınlanan bir makale de ise bilim adamları şunları yazdı:  "Bu nedenle, bulgularımız, zeki yaşamın Galakside yaygın olabileceğini ancak hala genç olduğunu ima edebilir. Sonuçlarımız aynı zamanda Dünya üzerindeki konumumuzun en zeki yaşamın yerleştiği bölgede olmadığını gösteriyor."

FARKLI EVRİMLEŞİYORLAR

Diğer uzmanlar daha önce uzaylıların, insanların nasıl geliştiğinden farklı bir şekilde evrimleşebileceği konusunda uyardı.

NASA araştırmacıları şunları söyledi: "Biyolojik evrim için zaman çizelgesinin büyük ölçüde Dünya'daki entelektüel türlerle aynı olduğu varsayıldı."

KAYNAK Daily Star