Netflix “şifre paylaşanlara ekstra ücret” özelliğinden vazgeçecek mi

Netflix “şifre paylaşanlara ekstra ücret” özelliğinden vazgeçecek mi
Geçtiğimi günlerde şifre paylaşanlardan ekstra ücret alacağını duyuran Netflix platformu çok fazla abone kaybetmişti. Şirket, uygulamak istediği “şifre paylaşanlara ekstra ücret” politikasında başarılı olamadı. Bu da akıllara "ekstra ücret almaktan vaz mı geçecek" sorusunu getirdi.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Netflix, abonelik şifresini farklı kişilerle paylaşan kullanıcılarından ekstra ücret talep etmek için yürüttüğü politikayı Kosta Rika, Şili ve Peru’da denedi. Ülkelerin kullanıcıları durumun sadece kendilerine uygulanmasından rahatsızlık duydu.

Netflix, bazı ülkelerde popülerliğini günden güne kaybediyor. Şirket, uygulamak istediği “şifre paylaşanlara ekstra ücret” politikasını da hayata geçiremedi.

Kosta Rika, Şili ve Peru’da şifresini paylaşan birçok abone henüz ekstra ücret ödemediklerini belirtiyor. Tahminlere göre Netflix, “hane dışındaki kişilerle paylaşmak” noktasında kişileri tespit etmekte sorun yaşıyor. Hali hazırda zor günler geçiren platform, bu politikasından vazgeçebilir.

İlgili Haberler