Nihat Özdemir’den kulüplere bütçe uyarısı: Ağır yaptırımlar gelecek

Nihat Özdemir’den kulüplere bütçe uyarısı: Ağır yaptırımlar gelecek
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, denk bütçe sağlayamayan kulübelere puan silme ve küme düşürme cezası vereceklerini belirterek, ocak ayından itibaren ağır yaptırımlar getireceklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bütçelerini denk hale getiremeyen kulüplere ağır yaptırımların geleceğini açıkladı. Ocak ayından itibaren yaptırımların uygulanacağını açıklayan Özdemir “Denk bütçeye önem veriyoruz. Ocak itibarıyla ekonomik şartları yerine getirmeyenler için daha ağır şartlar gelecek, puan silme hatta küme düşme olacak” dedi.

Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda konuşan  Özdemir, Süper Kupa için yeni bir format belirlenebileceğini duyurdu. Özdemir, "Süper Kupa 4 takımla yurt dışında oynanabilir" diyerek, hayata geçirmeyi planladıkları proje ile ilgili ipuçları verdi.

Özdemir ayrıca Süper Lig2in izlenme oranlarının artırılması gerektiğini belirterek, “Süper Lig’in izlenme oranını artırmamız gerekiyor. Güçlü futbol ekonomisi için gençlere yönelmeliyiz. Şampiyonlar Lig’ne her sene 2 takım göndermemiz gerek ama biz 1 takım gönderebiliyoruz. Kulüplerimizin bundan büyük bir kaybı var” şeklinde konuştu.