Numan Kurtulmuş’tan ilginç ‘bağımsızlık’ yorumu

Numan Kurtulmuş’tan ilginç ‘bağımsızlık’ yorumu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’da düzenlenen AKP Yerel Yönetimler 3’üncü Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu. Kurtulmuş: "Bizim için bağımsızlık gavura 'gavur' diyebilmektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’da düzenlenen AKP Yerel Yönetimler 3’üncü Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu. Yeni Türkiye’nin üzerine inşa edildiği 4 temel unsuru anlatan Kurtulmuş, devlet-millet kaynaşmasının önemine işaret etti.

‘BAĞIMSIZLIK GAVURA GAVUR DİYEBİLMEKTİR’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni Türkiye’nin aynı zamanda bağımsız bir Türkiye olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Yeni Türkiye tarihiyle, kültürüyle barıştığında neyi görüyor Orada emperyalizm yok, orada sömürü yok. Ama orada bir şey daha var. Tarihimizle, kültürümüzle barıştığımızda başkalarına karşı, emperyalist ülkenin boyunduruğu altına girmek de yok. Onların gölgesi altına girmek de yok. ‘Türkiye müslümanlığı’ dediğimiz, bugünlere kadar gelmiş olan bu büyük medeniyetin en temel özelliklerinden birisi gavura ‘gavur’ diyerek gavurun karşısına dikilebilmektir. Onun için Çanakkale’de vazgeçmedik. Onun için Kurtuluş harbinde esir düşmedik. Biz, bu millet, bu toprakların müslümanları nasıl düşünürse öyle düşünüyoruz.

Bizim bu bağımsızlık meselesini ciddiye almamız lazım. Bizim için bağımsızlık gavura ‘gavur’ diyerek karşısına dikilebilmektir. Çanakkale’de yoksa direnemezdik. Gavur, gayri müslime verilen isim değildir, bizim lugatımızda. Bizim lügatımızde gavur despota, zalime, insanlara karşı zulüm edene, emperyaliste verilen isimdir. Bu topraklarda iktisadi ve siyasi bağımsızlığımız için söylüyorum. Biz Alah’ı bir bilir, Allah’tan başka kimsenin karşısında eğilmeyiz, diz çökmeyiz. Şimdi Türkiye bu istikamette yürüdükçe birilerinin telaşı bundandır.”