Putin ateşe adeta benzinle gitmektedir

Putin ateşe adeta benzinle gitmektedir
MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında Putin’in dayatmalarını skandal olarak nitelendirdi

Ateşe benzinle gidiyorsun Putin!

Rusya Devlet Başkanı’nın ateşe benzinle gittiğini savunan Bahçeli, “Türkiye’nin kara, deniz ve hava sınırlarını koruma hakkı vardır ve asla devredilemeyecektir. Rusya Federasyonu kesinlikle haksız ve art niyetlidir” dedi.  

 

Putin ateşe adeta benzinle gitmektedir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Rusya Devlet Başkan Putin’in dayatmalarını skandal olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “ateşe adeta benzinle gittiğini” belirterek, “Putin yönetiminin Türkiye ile ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluların cezalandırılması talebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır” dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni hükümetin Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ederek, hükümetin icraatlarını titizlikle izleyeceklerini, vaatlerini gerçekleştirme konusunda hangi adımları atacaklarını takip edeceklerini söyledi.  “Erdoğan madem bu kadar seri bir şekilde hükümet kurulmasının önünü açabiliyor idiyse, aynı tutumu 7 Haziran’ı takip eden günler içinde niçin sergilememiştir” diye soran Bahçeli, AKP’nin iktidarda 14’üncü yılına girmesine rağmen hala başarısızlığına kılıf dikmenin telaşında olduğunu iddia etti. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin uğradığı silahlı saldırıda öldürüldüğünü, iki polisin de şehit edildiğini, önceki gün de Mardin’de bir askerin şehit olduğunu anımsatan Bahçeli, “Gerek Tahir Elçi’ye gerekse de asker ve polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Elçi’nin ölümüyle sonuçlanan menfur hadisenin failinin PKK olduğu güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır” dedi.

Rusya haksız

Rusya ile ilişkilere değinen Bahçeli, son olayda Türk hava sahasını ihlal eden tarafın Rusya olduğuna işaret etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ateşe adeta benzinle gittiğini dile getiren Bahçeli, “Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye’nin kara, deniz ve hava sınırlarını koruma hakkı vardır ve bu hak asla devredilemeyecektir. Rusya Federasyonu kesinlikle haksız, kesinlikle art niyetlidir. Putin yönetiminin Türkiye ile ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluların cezalandırılması talebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır” diye konuştu.  “Rusya’dan Korkunç İvan çıkmıştır ama bizden korkak bir irade çıkmasına en başta büyük Türk milleti müsaade etmeyecektir” diyen Bahçeli, Bayır-Bucak Türkmenlerini hedef alan etnik tasfiye girişimine milletin hiçbir ferdinin tepkisiz ve suskun kalamayacağını söyledi. Bahçeli, Türkmen Dağı’nın Türk’ün öz yurdu olduğunu ve Türk kalacağını ifade etti. Türkiye ile Rusya arasındaki sürtüşmelerin daha fazla telafisi mümkün olmayan olaylara neden olmadan tamirini, iki ülkenin komşuluk hukuku paralelinde sorunlarını diplomatik yollardan çözmesini beklediklerini belirten Bahçeli,  “Tırmanan ekonomik ve siyasi cepheleşmelerden, engellenemez askeri ve diplomatik anlaşmazlıklardan iki ülke de zararlı çıkacaktır” dedi.