"O çöpe attığınız mektubun bir de eki var"

"O çöpe attığınız mektubun bir de eki var"
İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ahmet Erozan, Meclis’te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Trump’ın küstah mektubunu hatırlatan Erozan, "O çöpe attığınız mektubun bir de eki var siz çıkaramazsanız biz çıkaracağız ortaya" dedi.

BERKAY BİGEÇ / YENİÇAĞ

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeydoğusuna başlattığı askeri operasyonun etkileri devam ediyor. İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, 9 Ekim’de ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı küstah mektubun bir de eki olduğunu ifade etti. Erozan “O çöpe attığınız mektubun bir de eki var siz çıkaramazsanız biz çıkaracağız ortaya” dedi.

Trump, söz konusu mektubunda YPG/PKK'nın ana omurgasını oluşturduğu SDG'nin başındaki Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin kendisine yazdığı mektubu Erdoğan'a gönderdiğini ifade etmişti.

İYİ Parti Milletvekili Ahmet Erozan’ın TBMM’de yaptığı konuşmasının öne çıkan kısımları şöyle;

“Altını çizerek belirtiyorum ki Suriye kriziyle ilgili ifade edeceğim her şey işin siyasi boyutuyla ilgili olduğunu ifade etmek isterim. Dün akşam Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla operasyonun amacına ulaştığını duyurdu. Bundan hepimiz memnuniyet durduk.”

"O ÇÖPE ATTIĞINIZ MEKTUBUN BİR DE EKİ VAR SİZ ÇIKARAMAZSANIZ BİZ ÇIKARACAĞIZ ORTAYA"

Erozan, 9 Ekim’de, ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubun basına yansımayan bir eki olduğunu iddia etti.

“Mektubu çöpe attınız peki mektubun ekini ne yaptınız? Orada bir kâğıt parçası daha var onu bir bulun lütfen. Siz çıkaramazsanız biz çıkaracağız ortaya. Dolayısıyla o çöpü iyice araştırın. Bu maalesef sizin kurduğunuz düzenin ayıbıdır. Hâlbuki bu demokrasi ortamında her şeyin şeffaf olması gerekirdi ve sizin bunu bizimle paylaşmış olmanız gerekirdi.

"HULUSİ AKAR BİZE BÖYLE BİR MEKTUPTAN BAHSETMEDİ"

“14 Ekim’de Hulusi Akar bizi ziyarete geldi, işin askeri cephesi hakkında bize bilgi verdi. Mektup 9 Ekim tarihli Akar bize böyle bir mektuptan bahsetmedi. 16 Ekim’de Çavuşoğlu millete siyasi cephe hakkında her şeyi anlattı, ne mektuptan bahsetti ne de ekinden bahsetti.”

"SİZ OYUNU BOZMADINIZ OYUNA GETİRİLDİNİZ"

İktidar kanadının “bu bir siyasi başarıdır” sözlerini de eleştiren Erozan “Kusura bakmayın, bazılarınız iddialı bir şekilde bir zaferden bahsediyor. Askeri zaferi ben de kabul ediyorum. Siyasi bir zaferden bahsediyorsunuz ama o siyasi zafer değil. Siz bize oyunu bozduk diyorsunuz bana sorarsanız siz oyuna getirildiniz. Siyasi anlamda bir deli gömleği giydirilmiş vaziyettesiniz ve eliniz kolunuz bağlı” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler