O görüntüler yeniden gündem oldu: 1979-2019 işte gençliğin hali

O görüntüler yeniden gündem oldu: 1979-2019 işte gençliğin hali
Sarı Mikrofon ekranlarına yansıyan görüntüler ve daha önce TRT’nin arşivden yayınlandığı görüntülerin montajlandığı bir video sosyal medyada gündem oldu.

“Gençliğin hali” başlığı ile paylaşılan bir video sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu videoda TRT’nin arşivlerinden yansıyan ve 1979 yılında çekildiği belirtilen bir görüntüde gençlerle yapılan bir röportaj yansıyor. Röportajda mülakat veren gencin konuşma üslubu ve anlatım tarzının güzelliği dikkat çekiyor. ‘Atatürk geleceği neden gençlere emanet etmiştir?’ sorusuna cevap veren genç, “Bağımsızlık savaşında gençler her zaman en aktif rolü üstlenmiştir. Bağımsızlık savaşının bitiminde ise sosyal yapıyı düzeltmek ve geliştirmek için yine çalışmalarını sürdürmüşlerdir” sözleriyle cevap veriyor.

Öte yandan videonun devamında ise Sarı mikrofon ekranlarına yansıyan ve daha önce de sosyal medyada viral olan bir video geliyor.

“GENÇLİK NEREYE GİDİYOR?”

2019’da çekildiği belirtilen video da sokak röportajında ‘Gençlik nereye gidiyor?’ sorusu bir vatandaşa soruluyor. O sırada görüntüye giren bir genç ise sözleri Müzehher Yurdak’a ait olan Ölürsem Kabrime gelme istemem şarkısını söylemeye başlıyor.

Montajlanan görüntüler korona virüs ile mücadelenin sürdüğü bu zor günlerde izleyenleri güldürürken akıllarda da soru işaretine neden oluyor; “Gençlik nereye gidiyor?”