O ilde oylar yeniden sayılıyor

O ilde oylar yeniden sayılıyor
AK Parti, Muğla'daki 13 ilçedeki geçersiz oyların yeniden sayılması için başvuruda bulundu

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan ve geçersiz olarak kayıtlara giren oyların Muğla'da bir önceki seçimlere oranla çok fazla olduğunu söyledi.

Oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını belirten Mete, "Muğla'da 14 bin 468 oy geçersiz sayıldı. Bin önceki seçimde bu sayı 8 bin civarındaydı. Bizler AK Parti olarak 13 ilçemizde İlçe Seçim Kurullarına geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesi talebinde bulunduk." dedi.

Mete, aynı başvurunun MHP tarafından da yapıldığını duyduklarına dikkati çekti. Oyların yeniden sayılmasını istemediklerini dile getiren Mete, taleplerinin sadece geçersiz oylar için olduğunu ifade etti.

İtirazda bulunmalarının önemli sebepleri bulunduğunu vurgulayan Mete, şöyle konuştu:

"Muğla'da, 'Millet İttifakı', 'Cumhur İttifakı'ndan 600 oy fazla aldı. Her iki ittifak arasında 10 bin gibi bir fark olsaydı zaten biz böyle bir talepte bulunmazdık. Düzce'de alınan kararın emsal teşkil ederek ilimizde de alınmasını istiyoruz. Çünkü bizim burada oy farkı fazla değil. Biz oyların yeniden sayılması ile belki de üçüncü milletvekilimizi de çıkaracağız."

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, Muğla'da "Cumhur İttifakı"nda yer alan AK Parti 2 milletvekili çıkarmıştı.