Ocaktan: "Bahçeli, AKP tabanını yeni partiye kaydırıyor"

Ocaktan: "Bahçeli, AKP tabanını yeni partiye kaydırıyor"
AKP eski Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylemleriyle AKP tabanını yeni partiye yönlendirdiğini savundu.

Karar gazetesi yazarı ve AKP eski Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Devlet Bahçeli’nin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulması beklenen yeni partilere yönelik sözlerini değerlendirdi.

Bahçeli'nin AKP'yi ulusalcı bir alana hapsetmeye çalıştığını savunan Ocaktan, "Bu tavırlar iktidara gönül veren kesimlerin yeni oluşumlara doğru akmasını hızlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Ocaktan, “Yeni siyasi oluşumlar ve Bahçeli’nin gayreti” başlıklı köşe yazısında şu satırlara yer verdi:

"Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi de evrensel demokratik değerlerden çok, kendi içine kapanan ulusalcı değerlere göre dizayn edildiği için Türkiye’nin yeni istikametinin de bu çizgide olması son derece doğaldır. Hemen belirtelim, bu ulusalcı iklim farklı olanın ötekileştirildiği, eleştirinin ihanet kabul edildiği ve özgürlüklere meydan okunduğu bir iklimdir. İşte tam da bu yüzden, siyasetteki yeni arayışların ve oluşumların ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelmiş bulunuyor.

Nitekim Ali Babacan geçtiğimiz hafta Salı günü Karar Gazetesi’ne verdiği özel röportajda uzun süredir hazırlıklarını yaptıkları partinin yıl sonuna kadar kurulmuş olacağını açıkça deklare etti.

Ahmet Davutoğlu da Cuma günü düzenlediği basın toplantısında 'AK Parti içerisinde iç muhasebe, ortak akıl ve istişare kanallarının tamamıyla kapalı olduğu ve içerde bir dönüşüm ihtimalinin kalmadığı da aşikardır. Her iyi niyetli eleştiriyi ve tavsiyeyi ihanet ve düşmanlık olarak gören mevcut yönetim altında, savunduğumuz temel ilkeleri ve hedefleri gerçekleştirmenin imkanının kalmadığını bize göstermiş bulunmaktadır' diyerek istifa ettiğini ve resmen partileşme sürecini başlattıklarını açıkladı."

'HUKUK DEVLETİ İSTEYEN YENİ OLUŞUMLARA EN BÜYÜK BAHÇELİ'DEN'

"Özgürlükler, şeffaf yönetim ve hukuk devleti konusunda benzer yaklaşımlar sergileyen yeni oluşumlara en büyük tepkinin Bahçeli’den geliyor. Öyle anlaşılıyor ki Bahçeli, AK Parti’yi ulusalcı alanda hapsederek bu partiye gönül veren kesimlerin yeni oluşumlara doğru akmasını hızlandırmaya devam edecek."