Öcalan ailesiyle bayramlaşırken, 35 bin şehit yakını şehitlikte olacak

Öcalan ailesiyle bayramlaşırken, 35 bin şehit yakını şehitlikte olacak
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’a verilen ‘bayram izni’nin ardından, şehit Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe’nin nişanlısının attığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu.

Kurban Bayramı dolayısıyla, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ailesiyle görüşmesine izin verildiği açıklanmıştı.

Bu karara tepki yağarken, bölücübaşının kardeşi Mehmet Öcalan ve Avukat Mazlum Dinç, bu sabah saat 08.30'da Gemlik Jandarma Komutanlığı önüne geldi.

Mehmet Öcalan burada yaptığı açıklamada, “2 seneye yakındır aile görüşü yapılmamıştır. Bu yasal hakkımız. 5 yıldır bu hukuksuzluk devam ediyor. Bu bizim hem yasal hem demokratik hakkımız. Bunun düzenli yapılmasını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Mehmet Öcalan’ın açıklamasına tepkiler çığ gibi büyürken, Tunceli’de şehit düşen Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe’nin nişanlısının attığı fotoğraf sosyal medyanın gündemine oturdu.

Paylaşılan bu görüntü bir anda sosyal medyanın en çok konuşulan fotoğrafı olurken, sosyal medya kullanıcıları “35 bin şehidin katili ailesiyle görüşürken, şehit yakınları kiminle görüşecek?” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler