Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması hakkında suç duyurusu

Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması hakkında suç duyurusu
Osman Öcalan'ın 23 Haziran seçimlerinden önce TRT'ye çıkarılmasına ilişkin İYİ Parti'den yeni bir hamle geldi. İYİ Parti Meclis grubunun konu hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

İYİ Parti Milletvekilleri Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Partisi adına açıklamada bulunan Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Salı günü grup toplantımızı müteakiben, İYİ Parti Grubu olarak 39 Milletvekilimizle birlikte, O. Öcalan teröristinin TRT'ye çıkartılması ile alakalı suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"TRT, Türk milletinin, vakarını örseleyecek bir yayın politikası gerçekleştiremez. TRT'nin haberleri Türk devletinin, Türk varlığının istikbaline kastetmiş alçaklara açık hale getirilemez. TRT'de bir terörist seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde haberleştirilemez. Kırmızı bültenle aranan bir alçağa TRT mikrofon uzatamaz. Bunun arkasında kimler varsa bu iradeye imkanı kim oluşturmuşsa ortaya çıkacak. Salı günü TBMM Grup Toplantımızdan sonra 39 mebusumuzla birlikte TRT'nin yayın politikası, bu politikaya onay verenler, bunun arkasında imzası ve iradesi olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız."

İlgili Haberler