ODTÜ'lü gençlere satırlı saldırı

ODTÜ'lü gençlere satırlı saldırı
Ankara Çankaya'da trafik kazasına karışan iki kişi kendilerine yardım etmek isteyen ODTÜ'lü gençlere satırlarla saldırdı. Gençleri satırla yaralayan şahısların serbest bırakılmasının ardından isyan eden gençler Başkan Mansur Yavaş'a çağrıda bulundu.

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesinde bir tekel bayisi önünde yaşanan olaylar sosyal medyada gündem oldu.

Öyle ki tekel bayisinin yanındaki kokoreççi de çalıştığı tespit edilen bir kişi ve ağabeyi bölgede yaşadıkları kazanın ardından kendilerine yardıma gelen ODTÜ'lü gençlere saldırdı.

Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda gençleri satırla yaralayan ve 'Sizi öldüreceğim!' tehditleri savurarak uzun süre kovalayan şahısların adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrendi.

Söz konusu olayın ardından saldırganların serbest bırakılmasına tepki gösteren gençlerden Berkay Akkaya, yaşananları Twitter hesabından paylaştı.

sald2.jpg

Olaya karışan şahsın çalıştığı kokareççinin ruhsatı olmadığını ve bölgede sürekli tartışmalar yaşandığını belirten Akkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'dan yardım isteyerek "Bizler eski mahallemizi geri istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ODTÜ'lü öğrenci Akkaya, başından geçenleri şöyle aktardı:

"26 Ekim Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesinde Kabare Tekel önünde başımızdan geçen saldırıyı sizinle paylaşıyorum.Saat yaklaşık 1:40 suları Kabare’nin arkasında 7 arkadaş oturuyorduk. Bir kaza sesi duyduk.

Kabare’nin önünde bir arabanın kaldırıma vurduğunu gördük.Yardım etmek için yanlarına yaklaşıp ‘Hocam bir şeye ihtiyacınız var mı?’, ‘İyi misiniz?’ vs diyerek arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık. Fakat sanırım alkolün (veya kullanmış oldukları başka bir maddenin) etkisiyle‘Siz kimsiniz lan?’ falan diyerek bir tartışma başlattılar. Bizim inatla yardım etmeye çalıştığımızı, yanlış anladıklarını söylememize rağmen bağırıp çağırmaya devam ettiler.Tam o sırada içlerinden birisi Kabare’nin çaprazındaki Kokoreççiye koşarak bir satır kaptı.

Sonradan emniyette öğrendik, kokoreççide çalışıyormuş.Üstümüze doğru koştu ve satırla bize saldırdı. Abisi olan şahıs da bagajdan döner bıçağı çıkarttı ve o da saldırdı. Biz bir taraftan birbirimizi korumaya çalışırken diğer taraftan hala onları vurmamaları için ikna etmeye çalışıyorduk. O arbede sırasında bir arkadaşımızın alnı satırla yarıldı (Hastanede 5 dikiş attılar), bir arkadaşımızın eli kesildi(Hastahanede 9 dikiş), bir arkadaşımızın daha eli kesildi ve bir başka arkadaşımızın da gözü mosmor oldu, göz kapağında ise bir kesik vardı. Ben ve 2 arkadaşım ise maruz kaldığımız yumruk darbeleriyle arbedeyi atlattık.(O sırada arada kalan Kabare çalışanlarından birisi de yumruk yedi ve yere düştü.)

Yüzü ve eli kesilen 2 arkadaşım dahil olmak üzere 4 kişi Kabare’nin yanındaki sokaktan Çankaya Üniversitesine doğru koşmaya başladık.(Bu esnada yolda bir çok insan vardı.) Satırlı şahıs bizi kovalamaya devam etti.Bizim ‘Kardeşim gelme’ diye bağırmamıza rağmen ‘Doğrayacağım sizi öldüreceğim’ şeklinde tehditler savurarak üstümüze koşmaya devam etti. Bir apartmanın bahçesine atlayıp arkasına saklandık ve polisi arayıp kurtulduk.Emniyette darp raporlarımızla beraber ifadelerimizi verdik ve şikayetçi olduk.

Olayın acı tarafı ise saldırganlar adli kontrolle serbest kaldılar, arkadaşlarımızın montu bile delik deşik edilmişken ve ortada çok net bir cinayete teşebbüs olmasına rağmen tutukluluk kararı verilmedi. Bundan sonraki süreçte bize zarar vermeyeceklerini kim garanti edebilir?

Olayın bir başka boyutu ise 100. Yılda iş yapmakta olan Kokoreççi ve Kabare Tekel. Çok büyük ihtimalle ruhsatı olmayan ve mahallemize huzursuzluk ve kavgadan başka bir şey getirmeyen kokoreççiyi artık orada istemiyoruz. Kabare Tekel ise çalışanlarından birisi yumruk yemesine rağmen 'Bizim sırtımız dönüktü, olayı görmedik.' gibi aklımızla alay edercesine polise yalan beyanatta bulunmuş. Halbuki çalışanlarından birisi olay yerinde yumruk yiyerek yere düşmüştü. Bu tekel bayiinin vukuatlarının ilki değil. Daha önce bir çok mahalle sakinini darp etmişler, bir çok defa taciz olaylarına karışmışlardı. Saat 10'dan sonra alkol satma yasağına uymamaları da cabası. 100. Yıl mahallesi çok değil 3 sene önce herkesin huzur içinde yaşadığı, hiçbir tehlike olmadan eğlendiği çok nezih bir mahalleydi.

Bizler eski mahallemizi geri istiyoruz. @cankayabelediye @AlperTasdelen06 @ankarabbld @mansuryavas06 Artık mahallenin sesine kulak verin. Kabare Tekel ve önündeki seyyar kokoreççiyi İSTEMİYORUZ!"