Okutan'da BAE açıklaması

Okutan'da BAE açıklaması
İYİ Parti Isparta Milletvekili Okutan, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in Medine müdafisi Fahrettin Paşa ile ilgili sosyal medya paylaşımının birçok gerçeğin ortaya çıkmasını sağladığını söyledi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Arap Baharı'nın ilk günlerinden itibaren Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın inanılmaz bir şekilde Türkiye ve Türk düşmanlığı yaptığını belirten İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, hükümet ve Dışişleri Bakanlığı'nın bu iki ülkenin düşmanlığını görmezden geldiğini ve kamuoyundan bu düşmanlığı gizlediğini iddia etti.

Okutan, iktidarın siyasal İslamcı dış politikasının bütünüyle çöktüğünü ve yerle bir olduğunu savundu. Mısır'daki darbeden sonra yanına Suudi Arabistan'ı alan Türkiye karşıtı cephenin işi azıttığını söyleyen Okutan, "Üçlü şer cephesi, Suriye ve Libya'da Türk taraftarı grupların kaybetmesi için elinden gelen fenalığı yapmıştır" dedi.

Okutan, şöyle konuştu: "Arap coğrafyasındaki Türk düşmanlığını hükümet ne kadar saklarsa saklasın, Türk halkının gözünden ne kadar kaçırırsa kaçırsın, gerçekler artık saklanamaz haldedir. 15 yıllık Arabist dış politikanın gelinen son noktada Arap ülkelerinde nasıl bir Türk düşmanlığı ürettiğini ibretle izliyoruz. Hükümet, son birkaç yıldır Arap-İslam coğrafyasında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır tarafından uygulanan Türk ve Türkiye karşıtı politikaları Türk kamuoyunun gözünden itinayla kaçırmıştır. AK Parti'nin elinden İslamcılık kartı kayıp gitmektedir. Daha önce de AB kartı ellerinden kayıp gitmişti. En hızlı AB yanlısı olan AK Parti, uygulamalarıyla kısa zamanda tüm Avrupa ülkelerini karşısına almıştı. Şimdi de ABD ile aynı süreç yaşanıyor."

İlgili Haberler