Olağan şüpheli Bill Gates'in yatırım yaptığı 4 aşı üreticisi ortaya çıktı. Bütün şüpheli ipuçları onu gösteriyor

Olağan şüpheli Bill Gates'in yatırım yaptığı 4 aşı üreticisi ortaya çıktı. Bütün şüpheli ipuçları onu gösteriyor
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, tüm dünyanın mücadele ettiği korona virüs salgınına karşı geliştirilen aşı projelerine büyük bir maddi destek sağladı. Buna göre Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in yönettiği Gates Vakfı on milyonlarca dolar harcadı. Peki Bill Gates ve eşi hangi projelere yatırım yaptı? İşte detaylar...

NTV'de yer alan habere göre, Jeff Bezos'tan sonra dünyanın en zengin ikinci adamı olan Bill Gates ABD merkezli şirketteki görevini bıraktıktan sonra tüm mesaisini hayır işlerine ayırdı. 2008 yılından itibaren aşı çalışmalarına yaklaşık 45 milyar dolar aktaran çift, korona virüse karşı geliştirilen 4 projeye destek oldu.

ggv4dm6p0sujb0h1co5yg.jpg

TÜRK ÇİFTİN ŞİRKETİNE TAM 55 MİLYON DOLAR

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin sahibi olduğu  BioNTech ve Pfizer firması ile birlikte geliştiren korona virüs aşı adayının üçüncü faz klinik deneylerde hastalığın bulaşmasının yüzde 90 engellendiğini duyurulmuştu. Gates Vakfı, korona virüsten önce BioNTech’e ilk yatırımını 2019 yılında 55 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

r-ujf3wmkypgui-eq1-3g.jpg

CUREVAC'A 52 MİLYON DOLAR

Microsoft'un kurucusu Gates'in, bir diğer dikkatini çeken Alman şirketi ise CureVac oldu. Gates çiftinin yönettiği vakıf, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Covid-19 aşı adayının ilk klinik aşamaya geldiğini duyurmuştu. 2015 yılında CureVac'a 52 milyon dolar yatırım yapmıştı.

0llnsgx5c0y7tewayhl-rg.jpg

İNGİLİZ ŞİRKETE DE BÜYÜK DESTEK

Gates Vakfı, 3 yıl önce HIV'e karşı piyasadaki tedavi yöntemlerinden daha az maliyetli bir yol bulunmak için yola çıkan Vir Biotechnology'e de yatırım yapmıştı. Şirketin korona virüs için de aşı çalışmalarına başlamasının ardından araştırmalar başlattığını duyurmuştu. 

yciwcd0r80-vm1egntmcsg.jpg

Vir Biotechnology, İngiliz ilaç şirketi  GlaxoSmithKline (GSK) ile birlikte korona virüse karşı geliştirilen antikor tedavisinin son aşama insan deneylerine geçtiğini duyurmuştu.

 

İlgili Haberler