Önce Şamil Tayyar, şimdi Metin Külünk! AKP'de özeleştiri ve iç hesaplaşma

Önce Şamil Tayyar, şimdi Metin Külünk! AKP'de özeleştiri ve iç hesaplaşma
AKP'de görevinden istifa eden Şamil Tayyar'ın ardından Metin Külünk de partisiyle ilgili özeleştiride ve uyarıda bulundu.

AKP'li eski milletvekili Metin Külünk, partisinin sokağa kulak vermesi gerektiğini ve aksi halde sıkıntılar oluşacağını söyledi.

Gazete Damga‘dan Mehmet Mert'e konuşan Külünk, AKP'nin halka kulak vermemesi halinde milletin sandıkta ona göre tercih yapacağı konusunda uyarıda bulundu.

Külünk, şöyle konuştu:

"İNATLAŞMAYA GİDERSEN MİLLET SANDIKTA DERSİNİ VERİYOR"

"Artık ben şuraya mahalle başkanı tayin ettim bitti devri bitti. O adamın mahallede karşılığı olmak zorunda. Sen eğer inatlaşmaya gidersen; millet de sana sandıkta dersini veriyor. Bunu CHP’ye de, AK Parti’ye de MHP’ye de söylüyor."

"AKP SOKAĞI DİNLEMEZSE..."

"Eğer AK Parti sokağın beklediklerini içine yansıtırsa tartışmalar biter yoluna devam eder. Tersi olursa; doksanlı yılları hatırlarsınız. Millet doksanlı yıllarda inanılmaz bir ayar yaptı. Sandığı tüm partilere bölüştürdü. Eğer AK Parti halka kulak vermezse parlamento yönetimi çoklu bir hale gelir. Buradaki şifre şu; AK Parti önümüzdeki kongreler sürecini nasıl yönetecek. Sorunuzun cevabı bu eylemde gizli."

ŞAMİL TAYYAR DA İMADA BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz ay AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine atanan ve istifa eden Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar da üstü kapalı şekilde partisine özeleştiride bulunmuştu.

Tatlı dilin önemine vurgu yapan Tayyar, 'Efendilik taslayan değil efendi olan devlet anlayışına dikkat çekmişti. 

Tayyar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgın süresindeki yönetim başarısı herkesçe mağlum. Şimdi bize de bir iletişim dersi veriyor. Paylaşılan mizah ve mesajlar çok etkileyici. Bir gençle kurduğu tatlı diyalog takdire şayan.

'Sağlık Bakanımız @drfahrettinkoca‘yla görüştüm az önce. Bazı hesaplardan Sude’ye hakaret içeren mesajlar atıldığını görünce arayıp helallik istemiş, ailesiyle görüşmüş, üniversite sınavında başarılar dilemiş. Efendilik taslayan değil efendi olan devlet anlayışı için

3-086-001.png