"Ordu Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına 350 bin liralık N95 maske aldı" iddiası

"Ordu Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına 350 bin liralık N95 maske aldı" iddiası
CHP'li Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınağına 350 bin liralık N95 maske alındığını iddia etti.

Hayvan barınağına 350 bin liralık N95 maske

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi''nde ihale usulsüzlükleri yapıldığını belirterek, bunları açıklamaya devam edeceğini söyledi.

Hava yoluyla bulaşan virüslerin yayılımını önlemek amacıyla aktif kullanılan N95 maske için bedeli 350 bin lira olan ihale yapıldığını dile getiren Adıgüzel, "N95 maske alımına 350 bin lira ödeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi bunu Karapınar Geçici Hayvan Bakımevine almış, yani bir hastaneye falan değil.” dedi.

Adıgüzel sözlerine, "Sağlık görevlileri hastanelerde N95 maske bulamazken Ordu Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına 350 bin liralık N95 maske alıyor" ifadeleri ile devam etti.

"BİRİSİ HEDEF GÖSTERİLEREK YAPILMIŞ"

Ünye''de bir asfalt plenti ihalesine de değinen Adıgüzel, "Enteresan bir şey var; burada bir kilometre menzili var, ''Bu asfalt plentinin, konumu verilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanına bağlı Ünye yerleşkesine en fazla 15 kilometre mesafesinin olması gerekiyor.'' Yani Ünye Fen İşleri Dairesi yerleşkesi sanırsın Kabe, buna 15 kilometre yarıçapı belirtilmiş. Bu yarıçapının dışında kimse gelip burada iş yapamaz. Belli ki bu da birisi hedef gösterilerek yapılmış. Ordu Büyükşehir Belediyesinde hırsızlık hat safhaya gelmiş, işin ucunu iyice kaçırmışlar, komik boyutlara ulaşmışlar" ifadelerini kullandı.

Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi''nde geçmiş imar planının iptal edildiğini, yeni imar planı yapıldığını anımsatarak, "Ordu''da resmen imar borsası var" dedi.

"700 BİN LİRALIK KOLİ İHALESİ" 

Adıgüzel, daha önce de gıda kolisi alım işinde Ordu Büyükşehir Belediyesi''nin iştiraklerinden olan ORTAR A.Ş.''nin 2 milyon 152 bin liraya aldığı ihaleyi bir başka şirkete 1,5 milyon TL''ye yaptırdığını belirtmiş ve "Bu aradaki 700 bin TL kimin cebine girdi?" diye sormuştu.