Orhun Abideleri Erciyes'e kopyalansın!

Orhun Abideleri Erciyes'e kopyalansın!
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erhan Özhan, Orhun Abideleri'nin Erciyes'e kopyalanmasını gerektiğini belirtti.

İYİ Partili Erhan Özhan, Türk Konseyi 7. Zirvesi bu yıl Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu zirvede Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan üst düzeyde temsil edildiğini söyledi.

Yapılan konuşmalardan ikisi özellikle çok büyük önem taşıdığını aktaran Özhan, "Kazakistan'ın kurucu devlet başkanı, Türk Dünyasının ak sakalı Nursultan Nazarbayev'in "Türk Dili Konuşan Devletler değil, Türk Devletleri diyelim" çıkışı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "6 devlet Tek Milletiz, Türkistan Coğrafyası bizim ata yurdumuz, ana ocağımızdır, hepimiz aynı dili konuşan, aynı dine inanan, tarihi bir, kültürü, medeniyeti bir, 300 milyonluk çok büyük bir aileyiz." Sözü milletimizin kaçınılmaz tek çıkış yolunun Türk Birliği olduğuna işaret eden, Genel Başkanımız Sn Meral Akşener tarafından da sık sık dile getirilen bir vizyon olarak belirleyicidir" dedi.

Özhan, iktidarıyla muhalefetiyle aynı hedefi işaret eden bu sözlerin bir işaret fişeği, bir kutup yıldızı olarak ele alınıp, yerel yönetimler nezdinde de bu amaca hizmet edecek faaliyet alanları geliştirmesini önerdi. "Kayseri'de Türk Dünyasını temsil eden Sancakların ve Orhun Abideleri gibi ortak tarihi değerlerin anıtlaştırıldığı bir alan şehrimize çok yakışacaktır" diyen Özhan, "Tanrı Dağları eteklerinden Erciyes Dağı eteklerine uzanan bu tarihi yolculukta, Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından dünyanın dört bir yanından gelen Türk Milliyetçilerinin buluşma adresi olarak tayin edilen Erciyes Tekir Yaylasında; Türk Dünyasının Sancaklarının, Orhun Abidelerinin bire bir kopyalarının dikilmesi, Türk Dünyası Otağı'nın inşa edilmesi, Macaristan'da düzenlenen Geleneksel Turan Kurultaylarına benzer çalışmalar yapılması; milli ve manevi değerlerin yaşatılması açısından önem arz etmektedir. Kayseri halkı Kurultay tecrübesi ile bu organizasyonlarda birlik ve beraberliğin zirvesini yaşatacaktır. Erciyes'in her yönüyle bir cazibe merkez haline dönüşmesi açısından da bu etkinliğin faydalı olacağı kanaatindeyim. Tarih ve ecdat bize Türk Birliği'ni emrediyor" diye konuştu.