Oruç tutarken tavuk ve hindi eti yerseniz bakın ne oluyor

Oruç tutarken tavuk ve hindi eti yerseniz bakın ne oluyor
Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında proteinden zengin besinler yer alıyor. Bunların başında da tavuk ve hindi eti de var. İçerdiği yüksek protein sayesinde tavuk ve hindi eti sadece kaslarımızı kuvvetlendirmekle kalmıyor, pek çok vitamini de vücudumuza almamızı sağlıyor.

Oruç tutarken tavuk eti yerseniz bakın ne oluyor

Beyaz et içerdiği yüksek protein sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü olması için en önemli besin öğelerinden biridir. Bağışıklık sisteminin en önemli oyuncularının yapıtaşını proteinler oluşturur. Beyaz et protein içeriğinin yanı sıra içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde de sağlıklı ve dengeli bir beslenme için vazgeçilemez bir besin çeşididir.  

Özellikle sahur ile iftar arasındaki sürenin 14 saate vardığı bu dönemde oruç tutanları sağlıklı beslenmeden taviz vermemeleri konusunda uyaran Diyetisyen Canan Aksoy, Ramazan dönemini sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftar menülerinde protein alımının önemine dikkat çekti. 

TAVUK VE HİNDİ ETİ 

Beyaz et sınıfına giren hindi ve tavuk etinin protein açısından oldukça zengin kaynaklar olduğunu söyleyen Canan Aksoy, 100 gram hindi göğüs etinin yaklaşık 25 gram, 100 gram tavuk göğüs eti ise 22 gram protein içerdiğini dile getirdi.