Osman Sarıgün Soylu'yu böyle yalanladı

Osman Sarıgün Soylu'yu böyle yalanladı
Şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran Osman Sarıgün, ifadesinde Süleyman Soylu'nun iddiasını yalanlayarak "Şehit Yener Kırıkcı ile bir bağım yoktur" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada kendisine yönelik eleştirilere ve istifa çağrılarına yanıt verdi. Konuşmasının bir bölümünde Kılıçdaroğlu’nu da suçlayan Süleyman Soylu, “Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda, olayın dışarıdan gelen bir provokasyondan kaynaklandığını tespit edemedik. Ayrıca Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin şehidin hısımı ve köylüsü olduğunu tespit ettik” açıklamasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’na saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 9 kişiden 8’i serbest bırakıldı. CHP liderine yumruk atan Osman Sarıgün ise hala gözaltında.

'ŞEHİT YENER KIRIKCI İLE BİR BAĞIM YOKTUR'

Odatv'nin haberine göre Osman Sarıgün ifadesinde Soylu’nun iddiasını yalandı. Saldırgan Osman Sarıgün şu ifadeleri kullandı:

“Şehit Yener Kırıkcı ile bir bağım yoktur. Ben Akkuzulu Mahallesi’ne vardığımda cenaze namazı kılınmıştı. Kılıçdaroğlu’na doğru yüksek sesle ‘Yuh’ diyerek bağırmaya başladım. Ben bağırırken yanımda bulunan H.Ç, D.K. ve A.O.’ da bağırmaya başladı. Top arabasının arkasına doğru yaklaştık. Protestolar ve Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak yapılan yuhalamalar ve PKK destekçisi olduğuna dair yapılan söylemler beni etkiledi. Ve kalabalıkta Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olmayarak, sadece bir kez yumruk attım. Sonra kalabalık beni uzaklaştırdı.”

Soylu'nun saldırgan için "şehidin hısmı" açıklaması yaparken, saldırgan Sarıgün'ün "bağım yoktur" demesi dikkat çekti.

İlgili Haberler