Otobüste canlı bomba alarmı. İstanbul'da nefesler tutuldu

Otobüste canlı bomba alarmı. İstanbul'da nefesler tutuldu
Ümraniye'de şehirlerarası otobüse başında motosiklet kaskı ile bindiği için diğer yolcular tarafından canlı bomba olabileceği ihbarı üzerine gözaltına alınan Zafer Y., akıl sağlığının tespiti için hastaneye sevk edildi.

DHA'nın haberine göre, Ümraniye'de önceki gün şehirlerarası otobüse başında motosiklet kaskı ile binen Zafer Y., diğer yolcular tarafından yapılan canlı bomba olabileceği ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Polis sorgusunda zorunlu olarak kask ile dolaştığını söyleyen Zafer Y., "Ben zorunlu olarak kaskla dolaşıyorum. Bundan dolayı polis merkezini sürekli aramak zorunda kalıyorum. Bu ses dalgaları yoğun şekilde kimyasal salgılamaktadır. Oksijeni bitirdiği için polisten yardım istemekteyim" dedi.

SAVCILIK ADLİ KONTROL ŞARTI İLE MAHKEMEYE SEVK ETTİ

Emniyet işlemlerinin ardından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen Zafer Y., savcılık tarafından akıl sağlığının tespiti amacıyla hastaneye yatırılmasına karar verilmesi için mahkemeye sevk edildi.

'100 TANE ASKER BAŞIMA TABANCA DAYADI'

Mahkemedeki sorgusunda kendisine elektronik ve lazer sistemleri ile saldırıldığını öne süren Zafer Y., "Kafamın kemik yapısını kesip atıyorlar. Şu anda savaş halindeyim. 100 tane asker başıma silahla tabanca dayadılar. Savaş gerekçesiyle üç gün içinde Türkiye'yi terk edeceğim. Suçsuzum" dedi.

HASTANEYE YATIRILACAK

Mahkeme, şüpheli Zafer Y.'nin üç haftayı geçmemek suretiyle Erenköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alınmasına karar verdi.