Ulusalcı Ahmet Ercan Hoca Erdoğan'a çıkış yolunu gösterdi

Ulusalcı Ahmet Ercan Hoca Erdoğan'a çıkış yolunu gösterdi
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ülkeyi imamların değil teknik kişilerin kaldırabileceğini bu yüzden de tüm okulların mesleki ve teknik okula dönüşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Tüm sanayi ürünlerini kendimiz yapalım” dedi.

Türkiye’de eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılıyor. Bunlardan üçüncüsü lise dönemidir. Türkiye’de liseler genellikle Mesleki Teknik Anadolu lisesi, Anadolu lisesi, Fen lisesi, Çok programlı Anadolu lisesi  Mesleki Teknik Anadolu lisesi ve İmam Hatip liselerinden oluşuyor.

Ayrıca, Türkiye genelinde 4 bin 36 mesleki ve teknik lise bulunurken, bin 408 de imam hatip lisesi bulunuyor. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Ercan, Ülkeyi imamların değil teknik kişilerin kalkındırabileceğini ve tüm imam hatip liselerinin teknik liselere dönmesi gerektiğini vurguladı.

Ercan, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Ülkeyi imamlar değil, teknik kişiler kalkındırır. Tüm ortaokul. liseler, imam hatip okulları teknik okul olsun. Tüm sanayi ürünlerini kendimiz yapalım. Uçan, yürüyen, yüzen Araçlarımızı kendimiz yapalım. Dünyaya satalım."

DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ

Öte yandan Ercan, daha önceki paylaşımında dikkat çeken bir öneride daha bulunmuştu. Paylaşımında,  Karadeniz’in sularının daha az tuzlu olduğuna dikkat çeken Ercan, suyun tuzdan arındırılarak sulu tarımda kullanılması gerektiğini dile getirdi. Prof. Ercan, sulu tarımdan elde edilecek ürünlerin ise Arap ülkelerine petrol karşılığı satılabileceğini belirtti.

İşte o paylaşımı:

 

İlgili Haberler