Özal'ın damadı davulcu Asım ve kızı Zeynep uğruna Davulu Delen Jaguar Partisi kurulmuştu. İşte davulu delen parti

Özal'ın damadı davulcu Asım ve kızı Zeynep uğruna Davulu Delen Jaguar Partisi kurulmuştu. İşte davulu delen parti
Hayatını kaybeden Türkiye'nin ünlü bateristi Asım Ekren, davul delen jaguar partisi ile anılıyordu. Peki bu olay nasıl yaşandı? İşte o günlerde yaşananlar...

Davul delen jaguar partisi olarak anılan hadise, 1987 seçimleri öncesinde Jaguar otomobillerinin Türkiye temsilcisinin, Özal''ın damadı Asım Ekren’e lüks bir araç hediye etmesiyle başlayan olaydır. 

Büyük Anadolu Partisi, 31 Temmuz 1986''da, YSK''nın kararı üzerine partinin amblemini bu olaya gönderme yaparak "Davulu delen Jaguar" olarak değiştirdi. Amblemindeki davul, ANAP lideri Turgut Özal''ın kızı Zeynep Özal''ın eşi Asım Erken''in baterist olmasından kaynaklanıyordu. Asım Ekren bu olaya karşı "Evli kaldığımız süre içinde de, ayrıldıktan sonra da beni en çok yıpratan olay Jaguar meselesiydi.

Ama inanın hiçbir suçum yoktu. Zeki Bey, Jaguar hediye etmek istedi. Bense Toyota otomobilimizi peşinata sayması durumunda kabul edeceğimi söyledim. Adam ''Galeride yer yok'' diye arabayı getirdi. Yanındaki bey de fotoğrafımızı çekti. İki ay manşette kaldık. Turgut Bey''in ''Ne oluyor?'' diye açtığı ve hiçbir şey açıklamama fırsat vermeden telefonu yüzüme kapattığını asla unutamam." demiştir.

Büyük Anadolu Partisi, 14 Mart 1986''da Kemal Bekman''ın başkanlığında kuruldu.

Parti, Eylül ayında yapılacak milletvekili ara seçimlerinden önce kısaltmasını ve amblemini, iktidardaki Anavatan Partisi''ni (ANAP) hicveden bir şekilde BANAP olarak değiştirdi. Ancak bir süre sonra Anavatan Partisi''nin Büyük Anadolu Partisi ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı itirazın kabul edilmesiyle 29 Temmuz 1986''da alınan kararla parti adının kısaltması ve partinin ambleminin değiştirilmesi için partiye üç gün süre verdi.

Diğer taraftan Anavatan Partisi''nin, Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapılan ve savcılığın Anayasa Mahkemesi''ne götürdüğü BANAP başvurusu, Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Anayasa Mahkemesi, BANAP''ın, ANAP''ın kısaltmasına benzer kısaltmayı ve amblemine benzer amblemi konusundaki başvuru için görevsizlik kararı verdi.

İlgili Haberler