Özdağ: "İçişleri Bakanı sadece İstanbul'un bakanı mı?"

Özdağ: "İçişleri Bakanı sadece İstanbul'un bakanı mı?"
İstanbul Valiliği’nin kayıtsız Suriyelilerin şehri terk etmesi için yaptığı uyarının bir gaz alma operasyonu olduğunu dile getiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Sorun İstanbul değil, Türkiye sorunu” dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, KRT TV’de katıldığı Siyaset Gündemi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarını eleştiren Özdağ, İstanbul Valiliği’nin Suriyeliler için süre tanımasını da ‘gaz alma operasyonu’ olarak nitelendirdi.

Vatandaşın tepkisinin arttığını ve bunun için böyle bir hamle yapıldığını belirten İYİ Parti istanbul Milletvekili Özdağ, “İçişleri Bakanı İstanbul bakanı mı yoksa Türkiye’nin bakanımı? Mesele sadece İstanbul meselesi değil. Türkiye’de 5.3 milyon Suriyeli var, 500 bin Afgan var” ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamaları özetle şu şekilde:

"Süleyman Soylu Türkiye bir strateji değişikliğine gitmiyor dedi. Bence bu bir gaz alma operasyonu çünkü büyük bir tepki var bu tepkiyi düşürmen için ‘mış gibi’ yapıyorlar. Neymiş efendim İstanbul’da kayıtsız olanları şehir dışına çıkarıyorlarmış. Bir kere İstanbul’da kayıtsız olan ne? Türkiye’de kayıtlı mı bunlar? Bir Türkiye’de kayıtlı olan ama İstanbul’da kayıtsız olanlar var. İki Türkiye’de de kayıtsız olanlar var.

Açıkladıkları 560 bin civarında. Peki Binali Yıldırım bir programa çıktı ve bir rakam söyledi 700 bin, bendeki rakamlara göre 750 Suriyeli var.

İçişleri Bakanı İstanbul bakanı mı yoksa Türkiye’nin bakanımı? Mesele sadece İstanbul meselesi değil. Türkiye’de 5.3 milyon Suriyeli var, 500 bin Afgan var. İstanbul’dan çıkarman neyi ifade ediyor.

İstanbul’da seçimleri kaybettiler ya. Kardeşim birçok yerde seçimi kaybettiniz. Bir milyonun üzerinde çok uluslu sığınmacı var İstanbul’da. Bu konuda ciddi bir adım da yok."

İlgili Haberler