Özdağ ilk defa açıklıyorum dedi: "2011 yılında..."

Özdağ ilk defa açıklıyorum dedi: "2011 yılında..."
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'ye Suriyeli sığınmacı göçü başlamadan önce 2011 yılında bazı illerimizde AB fonlu kuruluşların sığınmacılara yönelik algı ve bilgi toplama çalışmaları yaptığını açıkladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Atatürkçü Düşünce Derneği Tuzla şubesinin düzenlediği 'Ekonomik Kriz ve Suriye Politikası' konulu konferansta konuştu.

Türk vatandaşlığının bu topraklarda akıtılan Türk kanı ile elde edildiğini ifade eden Özdağ, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine tepki gösterdi. 250 bin dolarlık gayrimenkul alışı karşılığında verilen vatandaşlığı da eleştiren İYİ Partili Özdağ, "Ben böyle vatandaşlığa karşıyım" dedi.

Türkiye nüfusunun yılda 1.9 oranında arttığını ifade eden Özdağ, "Suriyeli nüfusu İçişleri Başmüfettişi Mahmut Esen'in hesabına göre yüzde 5.5 artıyor" şeklide konuştu.

"İLK DEFA AÇIKLIYORUM"

Konuşmasında "Bu raporu ilk defa açıklıyorum" diyerek 2011 yılında yapılmış bir rapora dikkat çeken Ümit Özdağ, AB fonlu kuruluşların Suriyeli göçü başlamadan önce Ankara, İzmir, Van, Erzurum, Gaziantep, Kayseri Kırklareli illerinde sığınmacılara yönelik algı ve bilgi edinme çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Ümit Özdağ, "Daha göç başlamamıştı. AB fonları ile göçün yönlendirileceği alanlarda yapılmış bu. Hiçbir şey tesadüf değil. Türkiye'ye yönlendirilen göç bir stratejik göç mühendisliği ile Anadolu'nun demografik niteliğini değiştirmek ve Türk kimliğine yönelik bir tehdit oluşturmak projesidir" dedi.