Özdağ’dan Davutoğlu ve Babacan açıklaması

Özdağ’dan Davutoğlu ve Babacan açıklaması
AKP’de başlayan kopuş ve yeni parti tartışmalarına ilişkin açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Davutoğlu ne diyecek ‘Ben sizin için umudum’ Sen Türkiye’nin başına gelen en büyük belanın bir numaralı sorumlularındansın” dedi.

Yerel seçimlerin ardından kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlanan yeni parti tartışmalarına değinen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, yeni parti ile adı anılan eski Başbakan Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında açıklamalarda bulundu.

Halk TV’de Türkiye Nereye programına konuk olan Özdağ, “Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin sadece en kötü Dışişleri Bakanı ve Başbakanı değildir. Türkiye’ye en büyük zararı vermiştir. Bugün Türkiye’nin başındaki en büyük bela Suriyeli sığınmacılar meselesidir. Bu sürecin baş mimarı Davutoğlu’dur” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu hakkında eleştirilerini sürdüren Ümit Özdağ, “Dışişleri Bakanlığı sırasında bakanlığı FETÖ’cü örgütlenmenin ana karargahlarından biri haline getirdi. Türk milletine çıkıp ne diyecek Davuoğlu, ‘Ben sizin için umudum’ Yapma. Sen bu ülkenin başına gelen en büyük belanın bir numaralı sorumlularından bir tanesisin. Suriye’de iç savaşı kışkırtıp, yüz binlerce insanın yerinden yurdundan olmasına neden olanlardan bir tanesisin” şeklinde konuştu.

Ali Babacan hakkında da açıklamalarda bulunan Özdağ, “Siyasi kimliği ön plana çıkmış biri değil. Bakanın Türkiye’nin şu anki ekonomik durumu dün olmuş bir şey değildir. 2002’den bu yana devam eden bir politikanın ürünüdür. 10 yılı aşkın bir süreden başka bu ekonominin başında kim vardı Ali babacan. Aynı Ali Babacan Türkiye için bir umut olacak!” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler