Özgür Özel yeni hedefini açıkladı. ‘Hemen çalışmalara başlıyoruz’

Özgür Özel yeni hedefini açıkladı. ‘Hemen çalışmalara başlıyoruz’
Yerel seçimlerde halkın CHP’ye verdiği mesajı doğru okuduklarını belirten Özgür Özel, seçim sürecini başarılı bir şekilde yürüttüklerini vurgulayarak, “Değişim 31 Mart’ta sandıklara yansıdı. Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok. İcraat zamanı” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, her sonucu sandık sandık analiz ettiklerini ifade etti. CHP’nin 1977 seçimlerinden bu yana ilk kez birinci parti olduğunu hatırlatan Özel, konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Bunda ölçme ve değerlendirmeye verdiğimiz önemin payının çok büyük olduğunun altını çizmek isterim. Kilis’in, Kastamonu’nun, Kırıkkale’nin, Zonguldak’ın, Adıyaman’ın, Afyonkarahisar’ın, Bursa’nın, Balıkesir’in, Manisa’nın, Denizli’nin, Uşak’ın kazanılabilir olduğunu bu ölçümlerde net biçimde görmüştük ve öyle de oldu.”

1-007.jpg

“BELEDİYELERİMİZİ DENETLEYECEĞİZ, HATASI OLANI AFFETMEYİZ”

Bayramdan sonra sahaya ineceklerini ve kazandıkları il merkezlerinden başlamak suretiyle, Türkiye’ye teşekkür edeceklerini belirten Özel, “Türkiye nüfusunun yüzde 62’sini, Türkiye ekonomisinin de yüzde 80’ine yakınını CHP’li belediyeler yönetecek. Sorumluluğumuz çok daha büyük. Bunun hakkını verebilmek için çok çalışacağız. Genel Merkezimiz bünyesinde Yerel Yönetimler Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi kuracağız. Eskişehir’i bir cennete çeviren efsane Belediye Başkanımız Yılmaz Hocamızın liderliğinde, deneyimli belediye başkanlarımızın, Sayıştay denetçileri ve Mülkiye Müfettişlerinin bulunacağı bir birim kuruyoruz.

Belediyelerimizin beğenilen projelerini bütün belediyelerimize önereceğiz, hazır projeleri teslim edeceğiz. Proje havuzlarını birbirlerinin kullanımına açacağız. Belediyelerimizi de denetleyeceğiz. Biz devlet denetimi kadar sıkı ama vicdanlı bir denetim yapacağız. Hatası olanı da affetmeyiz. Vatandaş verdiği oydan pişman olursa ben mahcup olurum, bir daha oy isteyemem” diye konuştu.

2-009.jpg

“CUMHURBAŞKANLIĞINI KAZANMIŞ BİR PARTİ OLACAĞIZ”

Özgür Özel, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimindeki hedefine ilişkin olarak ise şunları dile getirdi:

“Belediyeleri kazandık ve hata yapmayacağız. Sosyal belediyeciliği, CHP’nin nasıl yönettiğini göstereceğiz. Hatası olanı affetmeyiz. Kibirlenmeyeceğiz. Ben de kendi hırs ve ihtiraslarım için partinin ve ülkenin geleceğine yönelik hiçbir kararda zorlayıcı, baskılayan ve kendine dönük, kararlarını dayatan olmayacağım. Anketlerle yapacağız, üyemize sorarak yapacağız, halka sorarak yapacağız.

Aday belirlerken de seçim tarihini belirlerken de kimle ittifak yapacağız, kimle yapmayacağız, bilimden sapmayacağız, ihtirasa kapılmayacağız. Artık kazanmayı öğrendik. İnşallah bir dahaki sefer de Cumhurbaşkanlığını kazanmış bir parti olacağız.” Yerel seçimde sandığa giden seçmenin yüzde 80’inin muhalif partilere, yüzde 56’sının da CHP’ye oy verdiğini kaydeden Özgür Özel, “Seçimi takım oyunu ile kazandık.”

ozgur-ozel-21.jpg

“HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Özgür Özel, yerel seçimlerde alınan sonuçlardan sonra rehavete kapılıp, zafer sarhoşu olmayacaklarını belirtirken, “Yerel seçimler sonrası hızlı şekilde çalışmaya başlayacağız. Seçimden 1’inci parti olarak çıkmamızın ilk haftası değil, bir sonraki seçim hazırlığının ilk haftası olarak görüyoruz. Bu seçimleri takım oyunu ile kazandık. İlerleyen süreçte Genel Merkez ile belediye başkanları arasında sorun varmış gibi göstermeye çalışacaklar. Ancak biz takım oyunu oynamaya, birlikte kazanmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Partimizin Cumhuriyet’in ilk yüzyılında gerçekleştirdiği başarıları, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden başarmaya hazırız” dedi.

İlgili Haberler