"Özhaseki'nin adaylığı ölü doğumdur"

"Özhaseki'nin adaylığı ölü doğumdur"
Özhaseki’nin adaylığını ‘ölü doğum’ sözleriyle açıklayan İbrahim Halil Oral, Erdoğan’ın Maduro’ya desteği için, “12 bin kilometre uzaktaki Maduro’ya destek oluyorsun. 5 bin kilometre ötemizdeki Uygur Türklerine uygulanan zulme ses çıkarmıyorsun” dedi.

Yeniçağ / İstanbul

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, ülke gündemine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. KRT TV’de Başkent Gündemi programına konuk olan Halil Oral, Melih Gökçek’in Mansur Yavaş’a yönelik ‘Makedon’ çıkışıyla ilgili olarak, “Sayın Gökçek hiç durmasın her hafta bir programa çıksın. Beyaz TV kanalında çıkacağı her program Mansur Yavaş’ın oylarını yükseltecektir. Söyledikleri bir fındık kabuğunu doldurmayacak polemiklerden ibaret. Unutmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk de Selanik göçmenidir” diye konuştu.

“ÖZHASEKİ’NİN ANKARA ADAYLIĞI BİR ÖLÜ DOĞUMDUR”

Oral, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki hakkında ise şu yorumu yaptı: “Özhaseki’nin Ankara adaylığı bir ölü doğumdur. Özhaseki, Ankara’yı bilmez. Sadece bakan olduğunda Başkent’e gelip gitmesinden dolayı tanır. Bir, Mansur Yavaş gibi dedeleri Ankara’da doğan Ankaralılar, bir de benim gibi 40-50 yıldır Ankara’da yaşayan Ankaralılar vardır.  Özhaseki bu iki tarife de uymuyor. AKP, kendi adayını bir gözden geçirsin.”

“SORUNU KENDİ EMRİNDE OLAN MARKET SAHİPLERİYLE ÇÖZSÜN”

Polatlı’da bazı çiftçileri ziyaret ettikleri sırasında, vatandaşların kendilerine soğuk davrandığını hissettiğini söyleyen Oral, bu davranışlarının nedenini sorduklarında “Biz sizi AKP’li zannettik” cevabını aldıklarını söyledi. Çiftçinin durumunun çok zor olduğuna dikkat çeken Oral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın marketlere yönelik söylemleri için ise şunları söyledi: “Marketlerin bir bölümü iktidarla, Erdoğan’ın kendisiyle hareket eden AKP iktidarına menfaat sağlayan firmalar. Önce onlara söylesin fiyatları düşürebiliyorsa düşürsün. Marketlere, Cumhurbaşkanının makarna fiyatlarına müdahale etmesi aslında iflasın göstergesidir. Önce kendisinin emrinde olan marketlerle sorunu çözerse, belki diğer market sahipleri de aynı hizaya gelir.”

“TANK PALET ÖZELLEŞTİRMESİ YANDAŞA PAYE VERMEKTİR”

Erdoğan’ın, Tank Palet Fabrikası’nı özelleştirmediklerini, devir edecekleri yönündeki açıklamalarına da değinen İbrahim Oral, “Kelimelerle oynayarak ülkenin milli menfaatlerinin önüne geçemezsiniz. O fabrika, küçücük desteklerle tank üretebilecek güçte bir fabrika. Tank Palet Fabrikası ordunun bir tugayı, alayı gibi bir birimidir. Siz bu birimin işletme birimini devredebiliyor musunuz? Bu bir yandaşa paye vermektir, bu millet bunun hesabını 31 Mart’ta verecektir. Ülkenin güvenliği için de büyük bir tehlikedir. Bir Katarlı firmaya bunu devretmenin mantıklı açıklaması nedir? Asla özelleştirilmemesi gereken bir konu olarak görüyoruz” açıklamasını yaptı.

“VENEZUELA’YA VERİLEN DESTEK UYGUR TÜRKLERİNE VERİLMİYOR”

Uygur Türklerinin Doğu Türkistan’da maruz kaldığı Çin zulmünü defalarca Meclis gündemine taşıdıklarını ama hükümet tarafından karşılık görmediklerini ifade eden Oral, “12 bin kilometre uzaktaki Maduro’ya destek oluyorsun. Bizim 5 bin kilometre ötemizdeki canımız, kanımız ve asırlardır beraber olduğumuz Uygur Türklerine uygulanan zulme ses çıkarmıyorsun. Maalesef, Venezuela için verilen tepki, Doğu Türkistan için verilmiyor“ dedi.

İlgili Haberler