Özhaseki’nin FETÖ açıklaması akıllara o fotoğrafı getirdi

Özhaseki’nin FETÖ açıklaması akıllara o fotoğrafı getirdi
FETÖ’ye sempatiyle yaklaşanlardan uzak durduklarını söyleyen Özhaseki’nin açıklamaları, eski paylaşımlarını hatırlattı. Örgüt etkinlikleri için teşekkür eden Özhaseki, Pensilvanya’da FETÖ mensuplarıyla aynı fotoğraf karesinde yer almıştı.

Cumhur İttifakı’nın AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki, kendisinin de ülkücü davanın bir mensubu olduğunu öne sürdü. Özhaseki’nin bu iddiası sırasında, ülkücülük yerine “o dava” tabirini kullanması da dikkatlerden kaçmadı. Habertürk’te kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan başkan adayı, FETÖ hakkında görüşlerini de dile getirdi.

“FETÖ’YE SEMPATİYLE BAKAN KİŞİLER İSTİFA ETSİN”

FETÖ ile ilişkili kişilerden her zaman uzak durmayı tercih ettiklerini ifade eden Özhaseki, “17-25 Aralık'ta sayın Cumhurbaşkanımız çok net olarak bize şunu söyledi: ‘FETÖ tehlikeli bir örgüttür. Bunların hizmet tarafı, hocalık tarafı yok, İslami kisveyi kullandılar. Benim partimde bunlara sempatiyle bakan varsa istifa etsin…’ Hatırlarsanız 4-5 milletvekili ayrılmıştı” sözlerini kullandı.

“FETÖ FİRARİLERİ VE SANIKLARIYLA PENSİLVANYA HATIRASI”

Bu sözler, Özhaseki’nin sosyal medyadaki bazı paylaşımlarını ve FETÖ ile bağlantıları nedeniyle yargılananlarla birlikte çektirdiği fotoğrafları akıllara getirdi. Özhaseki, bir paylaşımında, FETÖ’nün tescilli organizasyonlarından biri olan Türkçe Olimpiyatları için, “Türkçe Olimpiyatları’nın bugün bu denli büyük bir etkinlik olmasında emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum” ifadesini kullanmıştı.

AKP’li başkan adayı, basına sızan bir fotoğrafında ise Pensilvanya’da FETÖ davalarında yargılanan sanıklar ve firarilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmişti.

İlgili Haberler