Pakdemirli'den gazeteciye 'ithal et' fırçası: 'Maskaralık'

Pakdemirli'den gazeteciye 'ithal et' fırçası: 'Maskaralık'
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, et ithalatında ihalelerin sonradan yapıldığı iddialarına ilişkin bir soruya tepki göstererek, "Sonradan yapılsa ne olur, önemli olan milletin boğazından bir şey geçiyor mu?" dedi.

Fox TV muhabirinin ithal et ile ilgili sorularına tepki gösteren Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, muhabiri azarlayarak "Gazetecilik değil, maskaralık yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, aynı soruyu daha önce danışmanının müdahalesiyle cevapsız bırakmıştı.

Bu kez 300 TIR ithal etin ihalesiz yapıldığına ilişkin soruya cevap veren Pakdemirli, "İhale sonradan yapılsa ne olur. Önemli olan birinin boğazından bir şey geçmiş mi, fiyatı düzgün mü? Yahu 100 bin liralık ihale, devlet milyarlarca dolarlık ihale yapıyor. Bu sizin yaptığınız gazetecilik değil maskaralıktır" ifadelerini kullandı.

Fox TV’yi korsan yayın yapmakla da suçlayan Pakdemirli, bir önceki röportajı da hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Basın müşavirim hatalı bir iş yapmış olabilir ama aslında özünde haklıydı. Siz de haksızsınız. Benim yoğunluğumu kullanarak şey yaptınız.

Size akreditasyon uygulayacağım. Yaptığınız ıvır zıvır şeylerle devletin saygınlığını yitirmeye çalışıyorsunuz. Bunu hiç doğru bulmuyorum. Sizin yaptığınız gazetecilik değil, maskaralıktır."

İlgili Haberler