Müge Anlı'nın yayınladığı programla 2019-2020 yıllarında Türkiye’nin gündemini sarsan Palu ailesi ve skandalları, belgesel olarak ekranlara taşınıyor. HBO Max’te yayınlanacak yapım, “Karanlık sırlar, gerçek ifadeler. Bir Palu Ailesi belgeseli. Türkiye’nin en çarpıcı dosyalarından biri, araştırmacı gazetecilik bakışıyla yeniden gün yüzüne çıkıyor. Yakında HBO Max’te” paylaşımıyla duyuruldu.

PALU AİLESİ KİMDİR

Kocaeli’de yaşayan Palu ailesi; Havva Palu, Aralık ayı sonunda oğulları İsa ve Fatih ile birlikte Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurarak kayıp kızı ve torununun bulunmasını istedi.

Meryem Tahnal, 2008 yılında; kızı Melike Tahnal ise 2009 yılında kayboldu. Anne Havva Palu, 2011 yılında polise verdiği ifadede, kızı Meryem Tahnal’ın cezalandırılmak amacıyla diğer kızı Emine’nin eşi Tuncer Ustael tarafından bir ağaca bağlandığını ve aç bırakıldığını, Meryem’in de kısa bir süre sonra rahatsızlanarak hayatını kaybettiğini anlattı.

Aynı ifadeye göre, Meryem Tahnal, erkek kardeşi İsa Palu ve eniştesi Tuncer Ustael tarafından Kocaeli’nin Tütünçiftlik bölgesinde bir yere gömüldü.

Anne Havva Palu, 2011 tarihli ifadesinde torunu Melike’ye ise "içine cin kaçtığı gerekçesiyle" yine Tuncer Ustael tarafından önce ispirto, sonra sirke içirildiğini söyledi. İfadeye göre, Melike de kısa süre sonra hayatını kaybetti. Havva Palu, Melike’yi yıkadığını, beyaz bir çarşafa sardıktan sonra gömdüklerini de aktardı.

Bu ifadeler, ailenin diğer üyeleri tarafından da desteklenirken, konuya ilişkin emniyet ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Ancak yargı süreci devam ederken, Palu ailesi ifadelerini tamamen değiştirdi ve "tehdit altında" verdiklerini belirtti. İfadelerin geri çekilmesi ve o dönemde yapılan ceset arama çalışmalarının sonuç vermemesi nedeniyle soruşturma sürüncemede kaldı.

Palu ailesi belgeseli geliyor! Yayınlayacak kanal belli oldu - Resim : 1
Emine Ustael- Tuncer Ustael

DAVA NASIL BİTTİ

Dava 13 Şubat 2020'de sonuçlandı. Tuncer Ustael baldızı Merhem Tahnal’ı ağaca bağlaması nedeniyle "kişiyi hürriyetten yoksun kılmak" suçundan 4 yıl, "Meryem Tahnal'ın banka ve kredi kartlarını kullanması" suçundan 3 yıl hapis cezası aldı. Ustael, "Tahnal'ı eziyet çektirerek öldürdüğü" suçlamasından da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ustael’in eşi Emine Ustael ile Hava Palu, İsa Palu ve Ayşe Palu ise "suça iştirak etmek" suçundan 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezası aldı. Sanıklara verilen "kişiyi hürriyetten yoksun kılmak" suçundan verilen 1’er yıl 6’şar aylık cezalar ise ertelendi.

Fatih Palu, "suça iştirak etmek" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliye edildi.