Pangolin nedir? Korona virüsün kaynağı Pangolin mi?

Pangolin nedir? Korona virüsün kaynağı Pangolin mi?
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsünün kaynağına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Kimi uzmanlar korona virüsün yarasalardan bulaştığını iddia ederken kimi uzmanlar ise virüsün Pangolin adlı hayvandan bulaştığını söylüyor. Peki Pangolin nedir? Virüs Pangolin’den mi bulaştı?

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sonrası virüsün kaynağı tartışmaları da patladı. Kimi uzmanlar korona virüsün yarasalardan bulaştığını iddia ederken kimi uzmanlar ise virüsün Pangolin adlı hayvandan bulaştığını söylüyor. Peki Pangolin nedir? Virüs Pangolin’den mi bulaştı? İşte Pangolin ile ilgili detaylar haberimizde…

PANGOLİN NEDİR?

Genellikle Uzak Doğu bölgesini yaşam alanı olarak seçen pullu bir memeli olan Pangolin, koruma altında olan hayvanlar arasında yer almakta. Ancak buna rağmen Asya’da yiyecek olarak en çok ticareti yapılan hayvanlardan biri olan Pangolinlerin başları, sırtları ve kuyruklarında kahverengi pullar bulunmaktadır. Böcekçil bir memeli olan Pangolinler, karınca ve termitler ile beslenmektedir. Görme yetileri sınırlı olduğu için avlarını koku ve duyma yetileri ile avlamaktadır.

1249514-pangolin-nedir-5e3d7e2009b38.jpg