Parti içerisinde büyük tepki toplamıştı! Mahir Ünal'dan krizi büyütecek hamle

Parti içerisinde büyük tepki toplamıştı! Mahir Ünal'dan krizi  büyütecek hamle
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 'Yeşil top' ikonu kullanarak başlattığı 'Yerli ve milli hesaplar' etkinliğini kendi partisinden de gelen tepkilerin ardından bitirdiğini açıkladı ancak hesabından ikonu kaldırmadı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, ‘Sosyal Medya Etik Kuralları’ doğrultusunda başlatılan 'yeşil top' uygulamasına son verildiğini açıkladı.

Ancak Ünal, parti içerisindeki tepkilere rağmen 'yeşil top' simgesini Twitter hesabından kaldırmaması dikkat çekti. 

Uygulamanın sona erdirilmesinin ardından AKP'li pek çok isim profillerinden 'yeşil top' işaretini kaldırdı.

"1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız “Etik Farkındalık” çalışması “Dijital Farkındalık” çalışmamızın 10 Haziran 2020’de başlaması ile sona ermiştir." ifadelerini kullanan Ünal şunları kaydetmişti:

"40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız “Yeşil Küre” görevini başarıyla tamamlamıştır. Hakareti, küfürü, saldırganlığı, kısaca etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağlamış ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturmuştur. Bu amaçlarla kullanılan “Yeşil Küre” üzerinden “Etik Farkındalık” çalışmasına hakaret, küfür ve aşağılamada bulunanlar da ayrıca bir çalışmanın konusu olmalıdır. Gönüllü olarak “Etik Farkındalık” çalışmamıza katılanlara gönülden teşekkür ederim."

ekran-alintisi-177.png