Partinin eski milletvekili hiç şaşırmayın dedi! AKP'nin son seçim kozunu açıkladı

Partinin eski milletvekili hiç şaşırmayın dedi! AKP'nin son seçim kozunu açıkladı
AKP eski Bursa Milletvekili ve Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, son yazısında AKP'nin önümüzdeki seçimlere ilişkin atacağı yeni hamleleri yazdı.

Ocaktan, "AK Parti’nin seçim kozu BAE ve İsrail mi?" başlıklı yazısında  "Muhtemelen önümüzdeki seçim meydanlarında AK Parti’nin bu yeni dostlarının adlarını daha çok duyabileceğiz…Eğer o gün geldiğinde özellikle BAE ve İsrail’i ‘seçim kozu’ olarak görürsek şaşırmamak gerekiyor… Çünkü artık onlar ‘şeytan’ değil, aile dostları…" ifadelerini kullandı.

İşte Ocaktan''ın yazısından ilgili kısım şöyle:

"KABİLE DEVLETLERİNİN BİLE YAPMAYACAĞI AKIL DIŞILIKLAR"

Bugün itibariyle dış politika hafızamızı gözden geçirdiğimizde gördüğümüz manzara şudur; Mısır’da askeri darbe oldu ve Türkiye tamamen insani bir yaklaşımla darbeyi şiddetle kınadı, yapılması gereken de buydu, nitekim bütün demokratik ülkeler de aynı şeyi yapmıştı. Ama biz akılla hareket eden hiçbir devletin yapmadığı bir şeyi yaptık Mısır’la tüm siyasi ve diplomatik ilişkilerimizi kestik ve ilişkilerimizi sıfırladık. Oysa hiçbir aklı başında devlet, kabile devletlerinin bile yapmayacağı böyle akıl dışılıklara itibar etmez.

Sonra devran döndü, araya ricacılar sokarak Mısır’la ilişkilerimizi normalleştirmeye çalışıyoruz. Hala da tam anlamıyla ikna edebilmiş değiliz.

"MEYDANLARDA ŞEYTANLAŞTIRMANIN DİBİNİ BULDUK"

Birleşik Arap Emirliklerini “15 Temmuz’un finansörü” olarak ilan ettik, meydanlarda şeytanlaştırmanın dibini bulduk. Şimdi ise 10 milyar doların hatırına dostlukta zirve yapmış durumdayız. Aynı şekilde İsrail’e “One minute” diyerek meydan okuduk, bugün ise İsrail’in dostluğunu kazanabilmek için müthiş bir performans sergiliyoruz…

Türkiye’nin dış politikadaki çaresizliğini gözler önüne seren en önemli gösterge, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan dönüşünde gazetecilere söylediği sözlerdir. İsrail ve Mısır’la normalleşme sürecimiz sorulduğunda Cumhurbaşkanı’nın söyledikleri son derece açık. “Emirlikler ile aile hassasiyeti içinde” attığımız adımların benzerini, Mısır ve İsrail’le de atacağımızı söyledi.

Bütün bu olup bitenler aslında Türkiye adına kaygı verici gelişmeler… Maalesef iktidar içeride insanların ekonomik çaresizliğini ortadan kaldıracak çözüm adımları atamadığı gibi dış politikada da hiç yoktan düşmanlar icat edip sonra da onlarla dost olabilmek için Türkiye’ye dünyada itibar kaybettirecek adımlar atmaktan çekinmemektedir.

"SEÇİM KOZU OLARAK GÖRÜRSEK ŞAŞIRMAMAK GEREKİYOR"

Ancak şimdi geldiğimiz noktada öyle anlaşılıyor ki AK Parti iktidarı özellikle BAE, İsrail ve Mısır’la cumhurbaşkanının ifadesiyle ortak bir “aile hassasiyeti” içinde hareket ederek yeni bir adım atmaya çalışıyor. Muhtemelen önümüzdeki seçim meydanlarında AK Parti’nin bu yeni dostlarının adlarını daha çok duyabileceğiz…

Eğer o gün geldiğinde özellikle BAE ve İsrail’i ‘seçim kozu’ olarak görürsek şaşırmamak gerekiyor… Çünkü artık onlar ‘şeytan’ değil, aile dostları…

İlgili Haberler