Paslanmış hafızayı pırıl pırıl yapan besin

Paslanmış hafızayı pırıl pırıl yapan besin
Beyni yenileyen besin olarak bilinen kakaonun faydaları saymakla bitmiyor. Kakaonun hafıza için besleyici olduğu vurgulandı.

Kakaonun beynin hafızayla ilgili bölümlerinde kan akışını artırmaya yardımcı olur. Bu sayede Paslanmış hafızayı pırıl pırıl oluyor.

30 sağlıklı insan üzerinde yapılan bir araştırma, 720 mg kakao flavonoidleri içeren bitter çikolata tüketenlerin, kakao flavonoidleri içermeyen beyaz çikolata tüketenlere kıyasla daha iyi hafızaya sahip olduğunu buldu.

Çikolatadan en iyi şekilde yararlanmak için kakao içeriği yüzde 70 veya daha fazla olan bitter çikolatayı seçmek gerekiyor. Bu, flavonoidler gibi daha fazla miktarda antioksidan içermesini sağlamaya yardımcı olur.

KAKAO FAYDALARI NELERDİR?

-Kakaoyu doğal bir antidepresan olarak düşünebilirsiniz. Mutluluk hormonunu arttıran kakao ile pozitif enerjinizin arttığını görebilirsiniz.

-Antioksidan deposu özelliği gösteren kakao ile kanser gibi önemli hastalıkların meydana gelmesi önlenir.

-Cilt için de faydalı olan kakao koruma sağlar ve pamuk ile uygulandığı zaman çatlakların iyileşmesini destekler.

-Kakaonun içeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik sağlığı olumlu yönde etkilenir ve kemikler daha güçlü duruma gelir.

-Zihinsel gelişimi desteklemesi önde gelen bir kakao faydası olarak göze çarpar. Hafıza ve konsantrasyon özelliklerinin daha iyi çalışmasına destek olur.

-Kakao çekirdeğinin faydaları arasında kilo vermeyi desteklemesi de yer alır. Smoothie türündeki diyet içeceklere kakao eklenmesi iyi bir tercihtir.

-Kakao tozu faydaları arasında iştah açıcı olması ve vücuttaki toksinleri dışarıya atması sayılabilir. Sütün içine bir miktar kakao tozu karıştırılarak içilmesi faydalıdır.

İlgili Haberler