Pekin Ördeği nasıl yapılır? MasterChef Pekin Ördeği tarifi ve yapılışı

Pekin Ördeği nasıl yapılır? MasterChef Pekin Ördeği tarifi ve yapılışı
TV8'de yayınlanan MasterChef Türkitye programında yarışmacılardan Somer şefin imza tabağı yapılması istendi. Sivrioğlu, yarışmacılara bu özel yemeğin tarifini, püf noktalarını anlatırken izleyiciler de Pekin Ördeği nasıl yapılır araştırmaya başladı. Pekin Ördeği nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef'in yeni bölümünü izleyen seyirciler Pekin ördeği nasıl yapılır merak ediyor. İşte tarifi...

Pekin ördeği malzemeleri

- 1 ördek

- Tuz

- Soğan

- Sarımsak

- Ayçiçek yağ

- Anason

- Tane karabiber

- Soya sos

- Toz seker

- Bal

- Sirke

- Zencefil

- Karanfil

- Defne yaprağı

- Hoisin sos

Üzerine

- Bal

- Esmer şeker

- Su

- Soya sos

- Pirinç sirkesi

YAPILIŞI

Pekin ördeklerini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız. Ardından kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın. Bir mayonez tenceresine sarımsak ve zencefil rendeleyiniz. hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yediriniz ve alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikiniz.

POŞE SUYU

Büyük bir tencereye su, bal, şeker, karanfil anason ve karanfil ekleyiniz ve kaynatınız. Kaynayan karışımımızı ördeğimizin her yerine temas edecek şekilde üstüne dökerek 5dk banyo yaptırınız.

KURUTMA

Ördeği ip yardımı ile ocağın en az 50 cm üstüne gelecek şekilde asın ve ocağı açın. Ocaktan gelen kuru ve sıcak hava dalgası ördeğin dış derisini kurutacaktır. Bu işlem en az 2 saat sürmelidir.

Kuruyan ördeği 170 derece fırında iyice kızarıp dışı çıtır olana kadar pişirin ve 25 dakika dinlendirip servis edin.