Pekmezi böyle tüketirseniz faydalarına siz bile inanamayacaksınız Pekmez ve limonun ayrı ayrı faydaları saymakla bitmez ancak bu ikisi bir araya geldiğinde mucizevi faydaları dikkat çekti.
Kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmeyecek besinler. Cinsellik arzunuzu tavan yaptırıyor Libidoyu resmen uçuran besinler olan; pekmez, kestane balı, arı sütü ve Mesir Macunu doğal afrodizyak görevi üstleniyor. Cinsel enerjinin yanı sıra sağlıklı yaşam için de bu besinler öneriliyor.
Pekmez ve limon karışımı nasıl hazırlanır? Pekmez ve limon karışımının faydası nedir? Kış aylarını sağlıklı geçirmek için yüzyıllardır Anadolu topraklarında tüketilen iki besinden oluşan ilaç gibi karışımı sizler için araştırdık. Günümüzde çoğu insanın hemen hemen ilk kez duyacağı pekmez ve limon ikilisi adeta virüslerin korkulu rüyasıdır. Sinirden sindirim sistemine kadar vücudu yenileyen bu ikili hakkında merak edilenler detayda. Pekmez ve limon karışımın faydaları nelerdir?
Aç karnına pekmez ve zencefil karışımının inanılmaz faydaları Özellikle kış aylarında daha çok tükettiğimiz pekmezin birçok faydası bulunuyor. Peki pekmezi zencefil ile karıştırdığınızda faydalarının arttığını biliyor muydunuz? Aç karnına pekmez ve zencefil karışımının inanılmaz faydaları nelerdir. İşte detaylar…
Doktor hayatta tutabilmek için canla başla çalıştı. O doktora pekmez ve tereyağı ile iyileştim dedi Ağır zatürre tedavisi sonucu iyileşen hasta, kendisini tedavi eden profesöre, kocakarı ilacı tavsiye etti.
Pancar pekmezinin faydaları nelerdir? Pancar pekmezi nasıl yapılır? Antioksidan deposu olan pancar bitkisi oldukça faydalı ve birçok uzman tarafından da tüketilmesi tavsiye edilen sebzeler arasında yer almaktadır.
Poğaça, açma, simit yemek bile lüks oldu. Una 2 saatte 45 TL zam İstanbul'da elektrikten doğalgaza, undan susama, yağdan şekere kadar zam gelmeyen hiçbir şey kalmadığını belirten pastaneciler, pasta başta olmak üzere tüm ürünlerine yüklü zam yaptı. Pastanede oturup bir çay bir poğaça yemek bile lüks oldu.
KOAH hastaları için Bartın'da 5 yıl önce televizyon izlerken kozalak pekmezinin KOAH rahatsızlığına iyi geldiğini öğrenen Gülten Özsoy, eşi için 30 kilo pekmez yaptı. Özsoy, şimdi 5 ton pekmez üretiyor.
99'luk Özo nine uzun yaşamanın sırrını açıkladı. 11 çocuk 45 torun sahibi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan 99 yaşındaki Özo Bozgeyik, uzun yaşamının sırrının, az yemek ve organik beslenme olduğunu söyledi. Bozgeyik her sabah "tereyağı, bal, süt, yoğurt, pekmez yerim" dedi.
Dondurucu soğuklarda vücudu kalorifer gibi yapıyor. Bu besinler insana kışın yazı yaşatıyor Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum'da vücut ısısını sabit tutabilmek için enerji değeri yüksek besinler tercih ediliyor. Kışın ve pandemi döneminin aynı zamana denk gelmesiyle bağışıklığı güçlendiren, enerji ve besin değeri yüksek gıdalara talep arttı. Bölgede yaşayanlar "Bal, pekmez, kaymak ve tereyağı yenmeli içecek olarak da bitki çayları,
Tamamen doğal ve şifa kaynağı. Dağlardan toplanıyor faydaları saymakla bitmiyor Mersin'in Silifke ilçesinde ardıç olarak da bilinen andız kozalağından üretilen andız pekmezine korona virüs nedeniyle talep arttı. Andız pekmezinin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.
Dağdan topluyor taleplere yetişemiyor. Karaciğer ve midenin can dostu Adana’nın Feke ilçesinde, torunlarıyla Toros Dağları’nın 500 rakımlı ormanlarından topladığı iğdeli andız ağacı kozalaklarını andız pekmezine dönüştüren Sevgi Karakılçık (66), siparişlere yetişemiyor. Karaciğer ve mideye faydalı olduğu söylenen andız pekmezinin kilosu 50 liradan satılıyor.
21 yıl önce annesinin sakladığı küpü buldu, bakın içinden ne çıktı. Şimdi torunları için saklayacak Eskişehir'de yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Ateş, seneler sonra girdiği Bilecik'teki yaşadığı köy evinde, 21 yıl önce vefat eden annesinin 1980'li yılların ortasında yapıp sakladığı bir küp buldu. Ateş'in bulduğu anda inşallah içinden altın çıkar dediği küpten pekmez çıktı.
Mersin'de üzümler meşe külünün suyuna bandırılıyor. Bir kaşığı bile kansızlığı yok ediyor Mersin'in Gülnar ilçesinde eylül- ekim aylarında hasat edilen üzümlerin bir kısmı sofralık olarak satılırken, bir kısmı ile pekmez yapılıyor. Üzümlerin geri kalanı da geleneksel yöntemlerle kurutularak tüketiliyor. Daha dayanıklı ve aromatik olması için meşe külü suyuna bandırılarak kurutulan üzümler, kansızlığa iyi geliyor ve sindirim sistemini düzenliyor.
Süperstar Ajda Pekkan koronadan pekmezle korunuyor Ajda Pekkan da koronavirüs salgını nedeniyle beslenme düzeninde değişikliğe gitti.