Pelin Batu Amerika'dan neden döndüğünü açıkladı

Pelin Batu Amerika'dan neden döndüğünü açıkladı
Oyuncu Pelin Batu, doktor eşi Macit Bitargil'in görevi için ailece gittikleri kısa süre önce Amerika'dan döndü. Batu, neden döndüklerini açıkladı. 

Oyuncu ve sunucu Pelin Batu, doktor eşi Macit Bitargil''in görevi için ailece gittikleri Amerika''dan sıla hasreti çektiği için döndüğünü açıkladı. "Dünyanın en güzel ülkesinde rahat içinde yüzseniz bile yalnız olduktan sonra bir şeyin kıymeti yok. Yalnız olmak bize zor geldi" diyen Batu, ABD sağlık sistemi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Batu, oğlu Raphael ile yürüyüşe çıktığı Nişantaşı''nda objektiflere yansıdı. Doktor olan eşi Macit Bitargil''in görevi için pandemi döneminde Amerika''da yaşadıklarını ve geçtiğimiz günlerde Florida''dan döndüklerini söyleyen Batu "İstanbul''a döndük çok özlemişiz, iyi geldik. Amerika''daydık eşim doktor olduğu için oraya gittik. Bir senelik araştırma görevlisi görevi yaptı. Uzatabilirdik ama pandemide yalnız olmak çok zor geldi bize. En zoru o. Gelmek isteseniz 22 saat sürüyor gelmek. Direkt uçak olmayan bir yer Florida" diye konuştu. 

Kimse maske takmıyordu

Pandemi döneminin Amerika''da rahat geçtiğini ve Florida''da maske takma zorunluluğu olmadığını belirten oyuncu, "Tam tersine çok rahattı çünkü burada sokağa çıkma yasağı ve maske takma zorunluluğu varken orada kimse maske takmıyordu ve dükkanların önünde ''Maske takıp takmamak size bağlı'' gibi yazılı ibareler vardı. Çünkü çok erken aşıları aldılar. Ben Amerikan vatandaşı değilim ama sisteme girip iki gün sonra aşımı oldum" dedi. 

Kayıp hissi ağır geliyor 

Batu, Amerika''dan sıla hasreti için döndüğünü ise şu sözleriyle dile getirdi: "Dünyanın en güzel ülkesi olsa böyle rahat içinde yüzseniz bile yalnız olduktan sonra hiçbir şeyin kıymeti yok. İnsanın sevdikleri, akrabaları ve arkadaşları yanında olması belli bir yaştan sonra daha önemli. Kovid-19 zamanında orada kimseyi tanımadan yaşamak zor geldi. Belki yine gider, gelirim. 20 yaşında olsam farklı olurdu zaten geçen yıl annemi kaybettim onun kayıp hissi ağır geliyor." 

Paranız yoksa ölün 

Oyuncu, bir soru üzerine ise Amerika''nın sağlık sistemindeki sorunları, "Çok sıcak insanlar da var, ister istemez bireysel olmak durumundalar. Orada mesele paranız yoksa ölün demek gibi bir şey var. Sağlık sistemi en çok eleştirilen şey Amerika''da tüm bunlar paraya endeksli olunca statü bu kadar önemli olunca çok itici oluyor. Hani paran var olduğu kadar yaşıyorsun orada ama burada aile birbirine kol geriyor, arkadaşlar birbirine yardımcı oluyor" sözleriyle dile getirdi. 

Dizi şartları zor, sinema daha iyi 

Pelin Batu ayrıca bir süredir uzak kaldığı ekranlara oğlunu büyüttüğü için dönmeyi düşünmediği ve kariyerine sinema filmleri yaparak devam edeceğini anlattı. Batu, "Oyunculuğa devam ediyorum ama ben uzun zamandır dizi yapmıyorum, çünkü çalışma şartları çok zor, günde 15 saat sette kalan arkadaşlarım var. Çocuğunuz varsa ve dadılar büyütsün istemiyorsanız bence dizi imkansız gibi bir şey. Ancak sinema filmi öyle değil. Sinema işi en fazla bir ayda bitiyor. Şahsen ben sinemada çalışmayı tercih ediyorum." dedi.