Peribacalarında katliam. Bunu da mı dış güçler yaptırıyor? Göreme'yi göremeyeceksiniz

Peribacalarında katliam. Bunu da mı dış güçler yaptırıyor? Göreme'yi göremeyeceksiniz
Kapadokya-Ürgüp’te bulunan arkeolojik sit alanında yapılan kazı çalışmalarının görüntüleri büyük tepki topladı. CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan CHP Ürgüp İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy ise bu bölgeye dört adet iş merkezi yapıldığını, bir tanesinin müteahhit firmaya satıldığını söyledi.

Nevşehir’in Kapadokya ilçesinde bulunan Ürgüp’ün merkezindeki arkeolojik sit alanında yapılan kazı çalışmalarına ilişkin görüntüler Twitter‘da paylaşıldı.

Tepki çeken görüntüler hakkında ilgili Medyascope‘tan Ali Deniz Çakır’a konuşan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, üç ay önce aynı bölgede kazı çalışmaları yapıldığını ancak halktan gelen tepkiler üzerine Nevşehir Valiliği’ne bağlı Alan Başkanlığı tarafından durdurulduğunu anlattı.

Kazı çalışmalarının yeniden başlamasıyla ilgili de konuşan Sarıaslan süreci, “Anladığım kadarıyla halktan gelen tepkilere rağmen yukarıdan gelen baskılara dayanamayan Alan Başkanlığı, bölgedeki çalışmaların devam etmesine karar verdi” diyerek anlattı.

“RANT İÇİN ‘RİSKLİ BÖLGE’ RAPORU GÖRMEZDEN GELİNDİ”

CHP’li Sarıaslan, Hacettepe Üniversitesi’ndeki iki akademisyenin daha önce bölgeyi “riskli” ilan ederek rapor hazırladığını anlattı, fakat belediyenin rant için bu raporu görmezden geldiğini iddia etti.

Kazının yapıldığı arkeolojik sit alanının yetkilerinin tamamının Nevşehir Valiliği’ne bağlı olduğuna dikkat çeken CHP Nevşehir İl Sekreteri Tayfun Ceyhan, “Bölgede herhangi bir inşaat için validen izin almak zorundasınız. Ürgüp Belediyesi de bu çalışmaları destekliyor” dedi.

BÖLGEDE İŞ MERKEZİ YAPILIYOR

Süreci yakından takip eden CHP Ürgüp İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy ise bölgede dört adet iş merkezi yapıldığını, bu iş merkezlerinin birinin müteahhit firmaya satıldığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkarılarak bu iş merkezinin satıldığını anlatan Gülşen, “İhaleye halktan giren kimse olmadı” dedi.

Kazı çalışmalarının yapıldığı bölgenin tarihi ve turistik değeri olduğuna dikkat çeken Altınsoy, bu çalışmaların bölgenin doğasının, görsel güzelliğinin önüne geçtiğini söyledi. Gülşen sözlerine şöyle devam etti:

“Bu bölgenin turistik açıdan da önemi çok fazla. İş merkezleri yapılarak bölgenin görsel güzelliği de kapatılıyor ve biz bunu üzülerek seyrediyoruz. Bu duygularımı CHP’li bir ilçe başkanı olarak değil, bir turizmci olarak paylaşıyorum.”

Fulya Gülşen Altınsoy, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.