Enişteleri üzecek haber. Doblo Türkiye’den gidiyor

Enişteleri üzecek haber. Doblo Türkiye’den gidiyor
Fiat'ın Doblo model aracının artık Bursa'da üretilmeyecek. Gazeteci Emre Özpeynirci Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Fiat'ı iflastan kurtaran Türkiye'de çok tutan, pikniklerin ve eniştelerin vazgeçilmezi Doblo'nun artık Bursa'da üretilmeyeceğini duyurdu.

Gazeteci Emre Özpeynirci  paylaşımına KAP duyurusunu da ekleyerek şu ifadeleri kullandı.

"Fiat’ı 2000’li yılların başında iflasın eşiğinden kurtaran Doblo, 23 yıl sonra Bursa’dan gidiyor. Elektriklisi de olacak yeni nesil Doblo, Bursa yerine Stellantis Grubu’nun İspanya’daki Vigo fabrikasında üretilecek. Doblo’dan boşalacak kapasite muhakkak doldurulacaktır"

Özpeynirci  şöyle devam etti;

"Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu’ya; “Giden Doblo yerine yeni modeller gelecektir, diye düşünüyorum, haksız mıyım?” diye sordum, cevabı: “Doğal olarak değilsiniz” oldu. Eroldu, yeni Doblo’un İspanya’da üretilmesini ise; “Önemli bir sinerji” diye yorumladı.

Mevcut Doblo için ek süre istediler KAP açıklamasına göre; Yeni nesil Doblo’yu İspanya’ya kaptıran Tofaş, mevcut Doblo’yu Avrupa pazarları hariç diğer pazarlar için (Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Ortadoğu, Afrika) 2023 sonuna kadar üretmek istemiş, henüz cevap alamamış."

 

İlgili Haberler