Pınar Damar davasında flaş gelişme! Adli Tıp raporu her şeyi değiştirecek

Pınar Damar davasında flaş gelişme! Adli Tıp raporu her şeyi değiştirecek
İstanbul Bağcılar'da kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar'ı öldürülmesiyle ilgili davada flaş gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda Damar'ın cinsel saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı.

23. Ağır Ceza Mahkemesine tutuklu sanık Metin Aydin bulunduğu cezaevinden getirilirken Pınar Damar (32)'ın ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Pınar Damar'ın cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu rapor hazırlandı. Raporda Pınar Damar'ın ölüm öncesi cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi. Ayrıca Pınar Damar üzerinden alınan meni lekesine ait genotip özelliklerin Metin Aydin'ın genotip özellikleri ile uyumlu olduğu kaydedildi. Damar'ın tırnaklarından elde edilen DNA profilinin de sanıkla uyumlu olduğu tespit edildi.

57.jpg

TANIKLAR DİNLENDİ

Tanık olarak dinlenen Pınar Damar'ın ablasının eşi Serdar Taşdemir, "Biz Pınar'ı kayıp olarak biliyorken sanık ile birlikte Pınar'ı aradık. Sanıkla Pınar'ı yaklaşık 1 saat aradık. Daha sonra o Pınar'ın gidebileceği kafelere bakmak için yanımdan ayrıldı. Bu süre zarfında dikkatimi çeken tek şey sanığın çok fazla sigara içmesi oldu" dedi.

13.jpg

"ABİ, BABA GİBİ GÖRMESİ DIŞINDA BİR İLİŞKİSİ YOKTU"

Damar ile çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen tanık Ebru Ayar, "Metin'i birkaç kez gördüm. Pınar'ın Metin ile akrabalık ilişkisi, abi, baba gibi görmesi dışında bir ilişkisi yoktu. Metin ile Nurgül'ün nikâhları yoktu. Çocukları da olmuyordu. Pınar onlara çok destek veriyordu. Hatta Pınar, 'Tedavi olun. Çocuğunuz olursa senin de garantin olur. Sana da nikah yapar' şeklinde Nurgül ile konuşuyordu" diye konuştu.

Mahkeme dosyanın, esas hakkında mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

52.jpg

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Metin Aydin'in Pınar Damar'ı öldürmeden önce, cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Metin Aydin hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme', 'Cebir Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' ve 'Nitelikli Cinsel Saldırı' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

2-003.jpg

3-002.jpg

4-002.jpg

5.jpeg

6.jpeg

7.jpg

8.jpg

10.jpg

11-002.jpg

13-001.jpg

15.jpg

16.jpg

19.jpg

20.jpg

30.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

48.jpg

49.jpg

50.jpg

51.jpg

55.jpg

56.jpg

57-001.jpg

58.jpg

59.jpg

60.jpg

İlgili Haberler